Monday, December 11, 2006

Techniek

"gelukkig hebben we de foto's nog"


De techniek staat voor niets, zegt men en gelukkig maar. Het gaat hier technisch gesproken iets minder. Zo kun je in onze bus geen radio meer luisteren, doordat de antenne is afgeknakt en ook binnen hebben we wat mankementen. De filter van het koffiezetapparaat was kapot, maar is nu tijdelijk gelijmd; de wandweegschaal hangt op knappen en ook de staafmixer mist een stukje. Verder hing de grillpan nog amper vast aan zijn oor en moest het veld vast ruimen voor de ongelukken gebeurden.
Tja dat zijn de makkelijk oplosbare dingen, ze kosten alleen wat.
Natuurlijk hebben we nog een probleem. Voor de televisie kijkers onder ons die in het bezit zijn van kabel, vanaf vandaag 11 december, ligt de analoog kijker eruit. Minstens een maand werden wij van dit aanstaande feit doordrongen door indringende teksten in ons beeld. Vandaag was het dus zover: onze ouwe getrouwe antenne die lekker veel plaats in neemt op zolder is waardeloos geworden. Tenminste voor de Nederlandse zenders; België 1 en 2 zijn voor ons nog even bereikbaar tot ook die de poldermensen met zonder kabel van de antenne gooit.
Zelfs de reclame kreet "gelukkig hebben de foto's nog" helpt hierbij niet. Het voelt wel knus hoor zo "terug naar af". Je krijgt er visioenen bij van spelletjes spelen of boeken lezen bij kaarslicht.
Helaas, de techniek staat voor niets, dus het Jeugdjournaal blijft via deze computer die draadloos een snelle verbinding heeft met Het Net gewoon bereikbaar en vriendin Nancy had aan boord nog een digi ding te leen. Jawel toch gewoon beeld: gewoon nederland 1,2 en 3 op de zender. De droom van kaarslicht mét duurde niet lang...... lang leve de techniek.

6 comments:

Roosnans said...

En zo zie je maar, alles komt goed.
En zo zie je maar, jullie hebben weer beeld!
En zo zie je maar: meer dan 30 kananelen op televisie en ik heb geen flauw idee waar de kreet "gelukkig hebben we de foto's nog vandaan komt".....
En zo zie je maar: dank zij het internet kan ik meeleven
En zo zie je maar: kan ik ook mee plagen!
grin
kus
zus

Lin's ding said...

nou mamie ik ben ook blij dat we nog tv hebben hoor!!!!! en wordt dat donkere geval daar van boven de kerstfoto of worden het toch sterretjes voor het raam?? kuz

Anonymous said...

Nou Lin, eindelijk eens een reactie. Tja, wat die tv betreft wie gaat er dan ook zo afgelegen wonen! Maar eigenlijk mis je niet veel en je kan alles terugkijken op uitzendinggemist.nl of roep maar en ik neem het voor je op.
Gr. Es.

Anonymous said...

Hoi Linda,
Hihi, gelukkig heb je de foto's nog... haha, en de dvd's van Plop en van Piet Piraat... wat heb je meer nodig dan??? Met van die heerlijke kinderen en lieve oppaskinderen heb je toch geen tv nodig! Zo creatief als jij bent! Ik vind het een hele gave site met supermooie foto's. Echt helemaal geweldig!!!!
Liefs Ir (en de kids)

Anonymous said...

Oh ja, en nou vergeet ik er helemaal bij te zetten voor je zus dat "gelukkig hebben we de foto's nog" komt van het tv-programma "dit was het nieuws" te zien op ned.3!!!
Groetjes Ir

Roosnans said...

thanks Irma!!!
Maar zelfs dat kijk ik niet.
Als wouter niet kijkt, gaat het ding niet eens aan....
groetjes