Friday, November 09, 2012

rond kijken op de dagbesteding " to be"

Vandaag was het zover, ik mocht gaan rond kijken op de "nieuwe" dagbesteding waar Jasper per één januari naar toe zou moeten van de organisatie waar Jaspers dagverblijf bij hoort. Twee zien meer dan één en dus had ik vriendin Aukje mee gevraagd. Dat is altijd een goeie zet. Ze is goed voor doortastende vragen en heeft meteen door hoe ik er in sta. Heerlijk.
Aukje en ik kregen deze ochtend dus een rondleiding door het dagverblijf wat bestaat uit zes groepen. Per twee groepen hebben ze een ruime hal tot hun beschikking die ook gebruikt wordt voor activiteiten. Het is een prettig, licht gebouw met veel ramen en dat door de aankleding uitnodigend. Iedere groep heeft zijn eigen stukje "tuin" met terras waar ze ook zeker gebruik van maken. De eerste begleidster die de rondleiding verzorgde is er één die enthousiast is over haar werk en die open staat voor vragen en input van ouders (/collega's van wonen en dagbesteding).
Kortom een prettige kennismaking met de nieuwe dagbesteding. Nu wordt het afwachten tot we weten in welke van de zes groepen Jasper geplaatst zal worden én of er groepsgenoten, die ook mee verhuizen, bij hem in de groep komen.
Het wordt een spannend begin van het jaar met zo'n overgang. Wennen voor alle partijen en vooral voor onze Jasper. Wanneer je zo afhankelijk bent van de hulp van anderen moet je je toch steeds overgeven aan diegene die je verzorgt. Dan moet je diegene wel vertrouwen en dat kost tijd.
In ieder geval heb ik zeker het gevoel dat er zorgvuldig gewerkt wordt daar waar hij heen moet dus het zal daar allemaal wel op zijn pootjes terecht komen. Fijn dus dat we mochten komen kijken.

3 comments:

Roosnans said...

Ohhhhh wat fijn dat je weer eens iemand mocht horen en zien met hart voor de zaak!!! En ook heerlijk dat het een licht ruimte is!
Het klinkt veelbelovend!

Dikke knuffffff en tot morgen!
Xxx

John said...

Slim om iemand extra mee te nemen, en dan nog iemand met de kwaliteit die je hier benoemt.
Het is dus een prima plek waar Jasper heen gaat straks.
Dat klinkt goed iig :)

Goed w-end!

ingrid said...

Klinkt goed Lin.. super dat het heerlijk licht is en dat ze ook een stuk tuin hebben. Goed dat je hulp hebt meegenomen, en volg toch maar je gevoel in deze moeilijke beslissing