Sunday, October 31, 2010

18

Vrijdag was het zover, mijn eerstgeborene werd 18. Sjonge jonge wat vliegt de tijd. Zo zijn ze klein en zo zijn ze (in ieder geval letterlijk..hihi...) groot. Op zich maar een dagje ouder dan de dag ervoor, maar toch een fikse stap. Zo mag ze nu gaan autorijden, stemmen (als het kabinet valt). Volgens haar vriendin mag je dan ook aan de wodka, zo las ik op een kaartje. Dus het zijn toch aardig wat veranderingen.
Nog even zit ze onder onze vleugels op het nest, maar volgend schooljaar zal ze uitvliegen om te gaan studeren verderop in Nederland. Zover is het nog niet, dus laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen. Het was tijd om te feesten en dat deed ze dan ook. Het foute feestje was een succes en met de terrasverwarmer was het ook warm genoeg om in dit tijd van het jaar te kunnen feesten in de schuur van pa en ma. Natuurlijk waren ze fout verkleed, was er foute muziek, een foute quiz met écht foute prijzen (ma had nog een tas foute grabbels met spreuken op mini tegeltjes, kaarten, een stenen mandje, gehandwerkte foute dingen enz) foute kaartjes en foute cadeau's.
De rest van het weekend werd er ook gefeest voor onze 18 jarige. Volgende week volgt haar eerste rijsles van 2 (les) uur op de openbare weg. Ze heeft er als 17 jarige al een achter de rug op het industrieterrein in Goes. Zo eentje waarbij ze bekijken hoe lang ze denken dat je nodig hebt om te leren auto rijden. Weer een stap verder op weg naar onafhankelijkheid wat bij volwassen worden hoort. Zo hoort het ook en reken maar dat ik trots ben op deze topper!
de taarten
nog even genieten van het mooie licht op de populieren, binnenkort gaan ze plat
mooie avondlucht

4 comments:

John said...

Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Want dat is het. En ja, de tijd gaat heel erg snel..

Roosnans said...

WaT??? gaan die bomen weg????
Kon Rudie dat niet tegenhouden????

En die taarten waren lekker zunne!!!

Heerlijke meid, die eerstgeborene!

veel napret nog!

x

Lin's ding said...

haaha..gekke zus, ik zie het al voor me.. de bomen zouden afgelopen voorjaar al omgehakt worden maar ze waren te laat begonnen, het was toen al broedseizoen, dus in zoverre heeft hij het tegen kunnen houden. Nu maar duimen dat ze zich houden aan de herplantplicht, want in tegenstelling tot het voorjaar willen ze ineens niet meer zo graag herplanten, maar dat zullen we nog wel eens zien...grrr...

En ja....die oudste van me is een super meid!

En Red...dank voor de felicitatie

Anonymous said...

Nog gefeliciteerd met je oudste!
Liefs Natje xxx