Thursday, July 08, 2010

Perkpolder





De kinderen van de groepen 4 t& 8,die de basisscholen op Kloosterzande bezoeken, hadden vandaag een zonnige dag op Perkpolder. Bij ieder van jullie vast wel bekend van het veer Perkpolder - Kruiningen al is het maar dat het vroeger geregeld werd genoemd bij de verkeersberichten doordat deze gestremd was.
Het veer is al jaren uit de vaart en wij tunnelen met z'n allen naar de overkant. Plannen werden gesmeed, het mocht een flinke duit kosten. Ondertussen weten we zo ongeveer wel wat er gaat gebeuren. De jeugd heeft de toekomst, zeker in een gebied wat flink vergrijst dus mocht de jeugd aan de bak en wel op een leuke manier. Verdeeld op groep waren er 4 dingen te doen. 2 In de ochtend en 2 in de middag. Water moest flink worden aangerukt om alle kinderen niet te laten uitdrogen, want het was een graad of 31.
Ik bofte, ik mocht mee als begleiding van groep 8 samen met een andere moeder. We amuseerden ons prima met onze 8 van groep 8. We volgden zeelessen wat inhield dat we plastic opruimde van het strand, verschillende schelpen zochten, diertjes uit de bodem pompten en visten met een sleepnet. Verder mochten we een rondje met het pontje en kregen de kinderen een golf clinic. Wat een talentjes hebben we hier zeg!
Aan het eind van de rit fietsten we weer terug naar school. Ik voorop 1 op 1 met een jongetje wat nog niet zo goed kon fietsen. We waren zo snel op school dat we zijn meester helemaal verbaast hebben.
Het was een gezellige dag zo met z'n allen op en rond het strand. Complimenten aan de kinderen en de organisatie.

1 comment:

Anonymous said...

mooie foto's ma!

je bent echt niet normaal gebruind toen zeg! Bruine bees!

liefs eline