Tuesday, November 25, 2008

mooi?!





De lucht van gisteren en vandaag zag er zo uit.

Sunday, November 23, 2008

kneuterig weekend


zaterdag
Daar de weersvooruitzichten niet best waren werden de zaterdagplannen gewijzigd. Met Eline zou ik wat open dagen bezoeken in Amersfoort en Utrecht en omdat Rudie werken moest zou Ina hier komen oppassen, zodat de jongens niet in het vieze weer rond zouden moeten lopen.
We blijven dus thuis. Goed voor de surprises en gedichten die gemaakt moeten worden en zo zaten we dus gedrieën aan tafel te frobelen aan tafel. Eline maakt niet alleen een familie surprise maar ook 1 voor een vriendin en Bram moet er ook 2 maken (school). Ook ik moet er 2 maken, want Jasper heeft het weer uitbesteed.
Gezellig hoor. Jasper kijkt toe en naar wat dvd's en vindt het prima zo.
Zondag moest Eline mee naar Hulst om te kijken of de schoenen die van een andere locatie gebracht waren naar de schoenenwinkel pasten. Ja...eindelijk degelijke winterschoenen. Het winterweer slaagt onmiddelijk toe en als sneeuwmeisjes lopen we door de stad, want dan kan Sint meteen wat inkopen doen. Leuk, de meisjes onder elkaar. Voorzichtig, met een vaartje van pakweg 35 km. per uur arriveren we over alleen maar ongestrooide wegen veilig thuis. Pff....

zondag
Dan duiken we nog even de sneeuw in om te genieten. Eline en Bram maken nog even een sneeuwpopje en we gooien wat sneeuwballen voor we onze maagjes vullen met een warme maaltijd. Heerlijk zijn zij die kneuterig zijn.

Saturday, November 22, 2008

kijk !


Kijk !
Klaar....is Kijk!

Thursday, November 20, 2008

woensdagmiddag tekenles

Wat is nou 2 weken? Zo voorbij die 14 dagen en dus was het weer tijd voor mijn tekenles aan de kinderen die willen komen tekenen. Begonnen met 2 kinderen ( en mijn Bram) waren er nu 7 (en mijn Bram). Eentje was verhinderd. Het paste nog net aan de uitschuifbare tafel en met 8 kinderen is het lastig iedereen op tijd te helpen met zijn tekening. Zo heb ik er nogal wat bij die veel te hard op hun potlood duwen wat gummen lastig maakt. Sommigen van hun werken liefst ook super snel dus kom je nogal eens te laat om alles te laten veranderen. Dat geeft niets ik haal ze bij de les en leer ze dat niet alles in 1 keer klaar moet zijn en doe dingen voor. Tussendoor wordt er lekker gebabbeld en boffen ze op elkaar: "oh, heb je die van ... gezien? Mooi zeg". Dat is lekker motiverend en complimentjes krijgt ieder te weinig. De tijd vliegt dan ondanks dat de 2 jongsten hem nog probeerde te vangen en zo zijn de anderhalf uur weer om en wachten we weer op de woensdagmiddag over 2 weken.

Tuesday, November 18, 2008

update tekenles



gelukt

Ooit kreeg ik van mijn zus een kaart van Lowieke met de tekst "gelukt, de dag weer geplukt" en zoals zij het echt een kaart vond voor mij, zo kan ik me daar ook erg in vinden. Vandaar waarschijnlijk dat ik geen moeite heb om mijn dagen te vullen met leuke dingen.
Deze week ging ik pogen de week te vullen met tijd voor mezelf in te ruimen en ik kijk alvast terug op dag 1: de maandag.
Eline was vrij en dat brengt extra gezelligheid in mijn huisje mee al doet ze huiswerk. Eerst kwam de longverpleegkundige wel langs om samen met mij te kijken waar verbeterpunten zijn in de strijd tegen de huisstofmijt, maar daarna gingen Eline en ik even naar de koekestad. Een paar dvd's uit de reclame bij de Lidl gekocht voor Jaspers Sint en dan nog even op schoenenjacht. Overblijven ging ook relaxt met gebruikelijke vermaak en de vergadering 's avonds met een petit comité was zo gepiept. Ik zat ondanks dat ik al moet notuleren de vergadering voor en had het hele zaakje geregeld in 1 uur en 5 minuten. Heerlijk op tijd thuis lekker genoten van wat bladeren in reclameblaadjes op de bank en lekker wat schilderen aan mijn vlinder op bestelling. Geweldig.
Vandaag nog niet veel tijd voor mezelf, maar wel al fijn muziek gemaakt op een groep van Jaspers kdc op verzoek van de juf en dat geeft veel voldoening. De een trommelt mee, de ander danst en springt, de ander glimt... dankbaar werkje. Verder lekker gekroeld met mijn kleine dinsdag meisje en koffie gedronken met René van Welzorg, die onverwacht langs waaide. Gezellig hoor. Zo vervolg ik mijn weg door de week; ik ga er weer voor en pluk zo heel wat daagjes mee.

Saturday, November 15, 2008

Moe

Er zijn van die weken waar je moe van wordt. Niet omdat er veel vervelende dingen gebeuren, maar doordat je te veel moet. Ik krijg dan altijd goedbedoelde feedback : "je moet wat vaker nee zeggen". Ja, da's een goeie. Dat leer ik ook steeds beter, maar in dit geval (in mijn geval...he Elly en Daisy: ik krijg dat nogal eens te horen al tekenend en dat wordt altijd hilarisch) ging die vlieger niet op. Je kunt toch moeilijk zeggen dat je geen verjaardagen komt vieren bij je schoonouders of bij je zus omdat haar lief jarig is? Je kunt toch ook moeilijk tegen je dochter zeggen dat je ze niet naar het zwembad brengt waar ze van haar school om 8 uur 's ochtends moet zijn (15 km. verderop) of tegen je zoon dat je geen zin hebt om hem naar drumles te vervoeren of je moeder niet helpen met haar computer? Ook je collega ouderraadsleden in de kou laten zitten bij de knutselavond met ouders voor Sint vind ik niet echt een optie.Cursus moet gevolgd worden, want als je 4 van de 6 keer komt krijg je een getuigschrift en de komende 2 keer kan ik niet, omdat Rudie dan werken moet. Mijn mams komt dan even goed ( is dat goed Nederlands of vooral goed Zeeuws Vlaams?) oppassen zodat ik wel kan vergaderen op school. Ja, ja verplichtingen genoeg. Zo bleef ik ook over op 2 dagen van de week. Dat was i.v.m. mijn schilderles op maandag al 1 keer minder en reken maar dat ik het gezellig maak bij het overblijven. Samen met de afwassers van groep 8 heb ik lekker met afwasschuim staan klieren terwijl hen hielp hun afwas te doen. ..het zat allemaal in een week.
Net als mijn oppasdag. Die ook weer gezellig was. Ik geniet erg van mijn kleine babbelkous, die probeert je de hele dag voor haar karretje te spannen en van haar grote broer die lekker spelend bedenkt dat hij je gaat helpen. Heerlijk.
Het feestje van Jaspers kdc. vanwege het 30 jarig bestaan was ook erg leuk. Het gebeurt niet vaak dat je als lid van de clientenraad ergens bij nodig bent, dus dit was leuk. Als schoolfotograaf heb ik er lekker op los geknipt en alvast genoten van de mooie plaatjes die er tussen zitten. Ook het 1 op 1 djembe spelen met een autistische jongen was erg leuk even als het optreden van Jaspers juffen.
Mooie momenten genoeg dus deze week. Straks uit eten met de ouderraad en morgen een feestje in huize
Roosnans. Volgende week doe ik een nieuwe poging om tijd in te ruimen voor mezelf, want het was hier zeker geen kommer en kwel, maar wel veel te druk met moeten en "daar word ik zo moe van", zou kabouter Lui zeggen.

Tuesday, November 11, 2008

tussenstation poort

Er zijn nog heel wat uurtjes te schilderen, maar dit is waar ik nu "ben".



hier wat details uit het schilderij.

En hier is Elly, mijn schilders"maatje"gebleven:





stokje

Ondanks de tijd die tussen mijn voorgangers zat en mij ben ik echt niet vergeten dat ik nog iets met een stokje moest doen. Het was zoiets als wat is onbelangrijk voor mij en dat in 6-voud. Laat ik er dit van zeggen. Ik vind dit helemaal geen makkelijke opdracht. Ik kan het me makkelijk maken en moeilijk en als je bedenkt dat ik net heb zitten lurken om te lezen wat anderen er van gebakken hebben snap je waar mijn gedachtengang bij zoiets naar toe gaat.
6 dingen dus die voor mijn onbelangrijk zijn:
1. Dat Jasper paardenmelk krijgt, het resultaat geen slijm en benauwdheid is belangrijk de rest niet.
2. Waarom ik de dingen doe die ik doe. Nee, ik hoef me niet te verantwoorden naar anderen, al vinden anderen van wel. Het weer legt toch ook geen verantwoordig af over het water wat over je uitgegoten wordt of de wind die lekker door je haren waait.
3. Dat mensen me een "apart" mens vinden...mooi toch, ben je tenminste een gekleurde muis i.p.v. een grijze.
oef nog geen 6, pas halfweg....
4. Waarom mensen weten wat ze weten.
5. Dat Derek Ogilvie van show houdt. (pff, da's een makkelijke om er van af te komen)
6. Dat wat ze nieuws noemen... veel geneuzel om papier of zendtijd te vullen, met veel herkauwingen en te veel pessimisme.
Zo... behalve Pascale weet ik geen blogger meer te bedenken om het stokje aan door te geven, dus Pascale...succes. Bij haar kun je ondertussen ook nog lezen over ons uitje naar de Night of the Proms!

Monday, November 10, 2008

de dag van de mantelzorg


Vandaag lekker geschilderd bij Daisy aan mijn poort. Ik kan er thuis nog lekker veel aan doen en het kriebelt...maar vanavond cursus. Helaas, geen schilderen. De magische wereld bij mijn poort breidt zich verder uit. Morgen zal ik hem eens fotograferen, dan kunnen jullie de tussenstand een beetje bij houden.

Bij thuiskomst vond ik een azalea en een plastic zak met handdoek en folders voor de achterdeur voor mij als mantelzorger. Lief he... kan ik eindelijk al dat zweet wegwissen van dat mantelzorgen...

ouverture 1812

ouverture 1812 van Tjaikovski...

Thursday, November 06, 2008

Night of the proms...maar dan 's middags

Niet afgelopen zondag, maar de 24ste, was het tijd voor het jaarlijkse uitstapje naar de Night of the Proms in het Sportpaleis in Antwerpen. Traditiegetrouw met Dianne en haar clubje en Pascale gingen we naar het pop meets classic feestje. Dit jaar was er een beregoed programma. Genoten hebben we. Rober Groslot dirigeerde er weer lustig op los bij zijn orkest Il Novecento.

Zijn koor Fine Fleur mocht dit jaar thuis blijven. We werden in plaats daarvan getrakteerd op het Angels In Harlem Gospel Choir. En zoals het programmaboek zegt: een koor dat rockt! Wat mij betreft komen ze volgend jaar weer en blijft Fine Fleur lekker thuis bij de kachel: want wat kunnen die een geluid produceren met z'n 15en zeg, zo zuiver en met power.

Verder werden we getrakteerd op Live. Lekkere muziek, 'goeie" sound en fijn meezingen.
Sinead O'Connerdie nog steeds haar liedjes ingetogen brengt was er ook, net als Midge Ure . Hij verving John Miles die met Tina Tunner op toernee was, dus in plaats van Music was my first love hadden we nu Vienna van Ultravox. In tegenstelling tot het ingetogene van Sinead O'Conner kwam Jim Kerr ook nog een riedeltje zingen van de Simple Minds. Ik had ze al eens gezien bij een Night of the Proms en toch was het weer leuk. Klassieke muziek met een komische noot kwam van het duo Igudesman en Joo die het toch wel een heel andere kant gaven en zo genoten we van 3 tot 6 van een overvol super programma en Jasper,de enige die in ons gezin niet mee mocht glom de hele middag van genoegen bij zijn vriendinnetje Lara waar hij naar toe mocht. Lief van Es en haar Jelle om zich de hele middag en avond over eengehandicapt kind extra te ontfermen.

laatste lied: land of hope and glory en het publiek wordt geacht dat te zingen uit volle borst.

verjaren

Zoals op de vorige blog te lezen was is dochterlief jarig geweest. Op de doordeweekse schooldag werd er niet zo hard gefeest, want ja de jarige had veel huiswerk natuurlijk. In het weekeinde werd het helemaal goed gemaakt. Zaterdag van 3 tot 11 's avonds werd er gefeest met haar vriendinnen. Dan blijkt maar weer dat Eline goed verjaren kan. Ze geniet van haar vriendinnen en de cadeautjes die ze voor haar uitgekozen hadden en ze laat ze allemaal spelletjes doen. Daar heb ik ook een voorbereidende hand in gehad, maar ja de meiden moesten het doen. Zo was er een waslijn spel, waarbij je met je stuk "wasgoed met een woord" via de hindernissen naar de waslijn moest om daar een zin te maken. Verder was er een wie of wat ben ik, teken of beeld uit. Na het eten werd er geschilderd aan een doorgeefschilderij en de avond werd verder gevuld met het geleende spel van de Lama's. Veel jolijt en Eline krijgt bij sommige onderdelen behoorlijk wat tegenspelers weggespeeld met haar gevoel voor drama en met haar stoicijnse gezicht.


Op zondag feesten we verder en werd er door de aanwezige kinderen weer flink gespeeld als waren ze de Lama's. Ik zorgde tussen het voeren van gesprekken of het luisteren naar wat ieder te zeggen had voor het avondmaal waar ieder die wilde voor uitgenodigd was. De pot schafte lamsbout die 5 uur in de oven had geprutteld. Heerlijk en voor herhaling vatbaar; net als Eline's feestje. Volgend jaar weer!