Friday, November 03, 2006

Vol

De dagen zitten soms zo heerlijk vol. Voor je het weet is er weer eentje om en staat de volgende al weer klaar om doorheen te "rennen". Die volle dagen zitten meestal zo vol door verplichte dingen waar je niet altijd zin in hebt. Je kent dat wel: werken; vergaderen; drumles van de een; dansles van de ander en in mijn geval oppassen en nog meer oppassen en overblijven.
Gelukkig heb je ook leuke volle dagen waarbij je het gevoel hebt dat je spijbelt juist omdat dit soort dagen niet zo heel vaak voorkomen. Afgelopen weekend had ik van die dagen. Eline was de zondag jarig en gaf ook een feestje voor haar vriendinnen. Een tochtje door Antwerpen leek haar wel erg leuk.
Daar ging ik dus op vrijdag (eerder had ik verplichte volle dagen en daardoor geen tijd) om het feestje van zaterdag voor te bereiden. Vriendin Esther ging mee. Ha, da's gezellig. Dat betektent dus dat we niet alleen een fototocht uitzetten, maar ook winkelden en lekker op een terrasje in de zon een lekkere salade wegwerkten. Heerlijk, wat hadden we het weer goed.
Zaterdag was dat feestje en ook dat was gezellig. Ina ging mee, want anders kreeg ik al die meiden niet naar Antwerpen. We klutsten wat achter de meiden aan, zij hadden tenslotte de route. Vooraf dacht ik dat we dat wel eens even zouden doen. Nou niet dus. De meiden gingen ervoor. Elke opdracht deden ze serieus. Het waslijnspel op de vrijdagmarkt; elkaars portret tekenen op een bomvol Groenplaats, waar iedereen naar de vakantiebeurs over Oostenrijk ging; zingen op de Wapper bij het Rubenshuis: mummies maken voor de O.L.V. kathedraal met wc-papier. Ze gingen ervoor en reken maar dat ze heel wat bekijks hadden.
Hun algemene opdracht: ga met zoveel mogenlijk mensen met snor of hoed op de foto deden ze ook nog even tussendoor en de laatste opdracht elkaar opmaken terwijl je aan elkaar vastgebonden van de ene naar de andere kant rent deden we thuis. We waren al 4 uur in Antwerpen en er moest ook nog gegourmet worden en het kampvuur moest ook nog aan.
Ik heb erg genoten van die heerlijke giebels met hun enthousiasme.
Zondag was Eline erg in haar nopjes met haar cadeau, de elektrische gitaar, en kregen we verspreid over de dag allemaal feestbezoek voor haar. Lekker bijkletsen en lekker lachen. Vooral toen Eline met Indy en Dene ging vla happen, een spelletje dat we vergeten waren op het kippen feestje. Prachtige koppies met vla. Dene wordt niet graag vies, maar ze deed het; Indy blupte er giechelend op los terwijl ze onder vla was en Eline vond alles zonder aanwijzingen. Geweldig: zulke volle dagen zijn niet erg. Ze zijn mooi en geven je achteraf ook nog lol

1 comment:

Lin's ding said...

kippenfeeest??????!!!!!! voor commentop mien verjaardag zie comment bij het stukje boven 'vol'.... perongeluk bij het verkeerde geschreven... maar et was eeeeeen heeeeeeeeeeeeeeeel leeeeeukkk feest!!!!!! knuzzels