Saturday, January 29, 2011

bomen rooien

Hier het beloofde fotoverslag.

vrijdag 21 januari







De zon zakt mooi op woensdag de 26ste.


Iedere dag verdwijnen er meer bomen.










Het uitzicht op onze dijk vanaf de zeedijk. Alle bomen zijn nu weg.

Hier ligt de laatste die om ging.
vrijdag 28 januari: de eerste boomloze zonsopkomst


Op zondag de 30ste lopen we door het slagveld. Het lijkt wel oorlogsgebied.

Thursday, January 27, 2011

bomen



Al een hele week kijk ik uit op een drama wat voor mijn ogen voltrekt. Het klinkt misschien erg dramatisch, maar het doet me pijn te zien dat "mijn" bomen worden omgezaagd. Ik wist dat het ging gebeuren, want vorige winter zijn we er ternauwernood aan ontsnapt. Vorige week waren ze al begonnen, maar toen kon ik het nog niet zien, omdat de bomen boven op een bochtige dijk staan. Nu is er geen ontkomen meer aan. Terwijl ik dit typ staan er nog acht bomen recht. Dus geen dijk meer waar je beschutting vind als mens of dier, geen wind die meer door de bomen ruist, nee pal in de wind sta je nu op een kale dijk.
Maar geniet toch even mee met me van alle kleuren die je in het (vers gezaagd) hout ziet. Tja, het blijft een kunst op zich om overal het mooie in te zien.
Als alle bomen om zijn zal ik een fotoverslag van het gebeuren op mijn blog zetten, zodat je kunt zien hoe de dijk steeds verder uitgekleed werd.

Tuesday, January 25, 2011

zitorthese,slingpassing, rolstoel onderhoud...

In het leven met een gehandicapt kind komen allerlei andere dingen aan de orde dan bij je andere kinderen. Het maakt het leven lekker divers, zo weet je over van alles wel wat en toch weer niet.
Na een heleboel weken wachten en alweer wat gezeur van mijn kant (zo zie ik het zelf) werd Jaspers nieuwe zitorthese op Jaspers stoel geplaatst en de rolstoel voorzien van nieuwe onderdelen. Gelukkig verloren we tijdens het wachten op onderdelen geen stukken van de rolstoel, want de as moest blijkbaar alweer vervangen worden. De vorige as zat in de stoel van augustus dus volgens mij is de rolstoel niet meer zo sterk.
De nieuwe zitorthese heeft een andere bevestigingsband voor Jasper en daar moe(s)t Jasper erg aan wennen na jaren van zitbroeken. Hij is nu niet meer in staat om de houding op te zoeken die hij gewend is en dat geeft spanning in zijn benen en het nodige gesputter. Na twee dagen kwamen er al wat mindere bevindingen binnen van zijn juffen en dus schreef ik met zuchten een mailtje naar onze Welzorger, René. Hij snapt het meteen en beloofde maandag langs te komen.
Ondertussen had ik Jasper drie dagen thuis. Vrijdag had hij een vrije dag, want er stond een slingpassing op de planning. Een sling is het vervoermiddel voor aan een tillift. Eind december is de plafondlift geplaatst en daar hoort de juiste maat sling bij, vandaar deze passing. Een uur te vroeg stond nummer één van de firma Pronk op de stoep en na een half uurtje was ook nummer twee gearriveerd. Ze waardeerden de vers gebakken kruidkoek zeer en gingen na een bakkie koffie, thee aan de slag met Jasper. Heerlijk ontspannend hing Jasper in de juiste sling, maar daar mogen we nog even over dromen. Een passing betekent namelijk niet dat je meteen een sling hébt. Nee, die sturen ze op. Gelukkig had René me hiervoor gewaarschuwd, want ik dacht toch echt dat ze van alle maten een paar van die dingen bij zich zouden hebben..... Dat was dus te simpel gedacht van me.
Ook moet de monteur van de firma Pronk nog even langs komen om een andere ophanghaak te bevestigen aan de rail in de badkamer,want anders komen we in de knoop met de douchebrancard die niet in hoogte verstelbaar is.
Kortom nog even geduld voor ik de tillift optimaal kan gaan gebruiken. Ik hoop dat het redelijk snel gaat, want ik krijg van al het gesjouw door de jaren heen toch wat last van mijn schouder.
In de drie dagen dat Jasper thuis was kon je merken dat Jasper begon te wennen aan de andere zithouding. Hij begon steeds meer te ontspannen en hing weer wat meer relaxt in zijn stoel. Zelfs een paar uur winkelen/boodschappen doen kon hij aan.
Mijn bevindingen gooide ik op maandag nog even in de mail, zodat René wist wat hij verwachten kon als hij ging kijken. Alle partijen zijn nu weer gerustgesteld en kunnen nu weer met Jasper en zijn stoel aan de slag. Ondertussen werd er nog even geregeld dat iemand Jaspers lekke voorband komt vervangen en dat het tafelblad verhoogt wordt. Fijn iemand die het snapt en waar je ondertussen ook nog even mee kunt lachen.
Na al het geregel was het heerlijk om even met Jasper het zwembad in te kunnen duiken zodat zijn bovenbenen wat konden ontspannen.

Thursday, January 20, 2011

wandelen langs de schelde




Gisteren wandelde ik met de buuf en haar 2 jongste kinderen én mijn camera een rondje. We liepen nog een stukje langs de schelde bij de haven van Walsoorden. Vandaag geen wandeltochtje voor mij ondanks het prachtige weer. Gesopt en opgeruimd (dingen weggegooit) met tussendoor een fietstochtje naar het dorp en terug en thuis alle ramen open. Heerlijk. Weg met alle ballast en welkom zon!

Tuesday, January 18, 2011

zonneklasje

In het tweede nummer van het tijdschrift change+ think las ik vorig jaar het artikel "nieuwe tijden, nieuwe kinderen" "het zonneklasje begeleidt kinderen van nu". Kinderen zijn belangrijk voor me in mijn leven. Mijn hele volwassen leven ben ik met kinderen "bezig" Van peuterjuf en oppas tot leesmoeder, knutselmoeder bij een knutselmiddag, ouderraadslid die feestjes bedenkt en uitvoert voor en met kinderen, overblijfmoeder en tekenjuf .
Nu ook Bram de basisschool verlaten heeft zijn er veel dingen afgevallen van het lijstje. Alleen oppassen (1 middagje na school in de week); overblijven (officieel 1 keer in de week) en tekenles (1 keer in de 2 weken) is er overgebleven. Tijd om me te heroriënteren op wat ik wil en deze workshop sprak me erg aan en dus gaf ik mezelf op. Ook Eline was enhousiast en daar zij het onderwijs in wil én een cv moet insturen bij haar inschrijving schreef ik ook Eline in voor de workshop.
Zaterdag was dan zover. Samen gingen we op pad naar Bredene, een plaatsje aan de Vlaamse kust, anderhalf uur verderop. Met nog 18 anderen, waarvan nogal wat mensen die werkzaam zijn in het onderwijs luisterden we geboeid naar workshopgeefster Patricia Libens. Dit kwam allemaal aan bod deze dag, die duurde van 10 tot 18 uur: * de kenmerken van de kinderen van deze tijd; * hoe begleid je ze en hoe voed je ze op; *wat doe je bij een zonneklasje? Daarvoor kregen we een tipje kindermassage en yoga oefeningen, grondingstechnieken en ademhalingstechnieken; concentratie-oefeningen; veel meditaties; gebruik maken van instrumenten, stem, dans, klank, werken met kristallen, knutselen, mantra's zingen, verhaaltjes voorlezen met een verborgen wijsheid enz.
Jullie snappen vast wel dat Eline en ik genoten van de dag. We zogen de informatie op en genoten tussendoor ook nog van de verse soep en heerlijk belegde broodjes die Patricia's partner voor ons klaargemaakt had.
Na afloop mochten we nog een kaartje trekken uit een van de vele sets. Ik koos voor een elfenkaartjes en die zeiden me dat ik nu geleerd had en het nu mocht gaan leren aan anderen. Tja en ik had nog wel net bedacht dat ik het nog even ging houden bij mijn tekenklasje. Nou ja, je weet nooit wat het brengt, in ieder geval zijn er nu, donderdag, al kinderen op school die gezellig met me mee zingen met het grondingsliedje "ik ben een wandelende boom".
In het volgende nummer van Change komt er weer een artikel over de nieuwtijdse kinderen. Die wil ik graag hebben, wie weet vind ik weer een leuke workshop.

Friday, January 14, 2011

schilderijen

Ook al zien jullie het niet, natuurlijk wordt er hier zo nu en dan geschilderd. De twee onderstaande schilderijen
zijn klaar.
Onderstaand schilderij hangt wat donker dus komt daardoor misschien wat donkerder over dan hij in feite is. Het heeft nog geen naam, dus als iemand een suggestie heeft......



Onderstaand schilderij is geinspireerd op Tor Hill, wat we vorig jaar mei bezochten in Glastonbury.
Tor
Nu ben ik bezig aan dit Chinese kindje. Stap voor stap verandert het schilderij. Ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk word.
Ondertussen ben ik ook nog bezig Bram te tekenen, want Eline en Jasper heb ik al geschilderd. Het is tijd om Bram te gaan schilderen. Als ik hem op doek gezet heb zal ik het jullie hier weer laten zien.
Fijne dag allemaal!