Friday, February 29, 2008

tekening van deze week

Natuurlijk ging ik tekenen deze week, wat weer een uitdaging bood en gepaard ging met gelach, gepraat en knetterende energie. Dat was wel lekker na mijn middagje.

Saturday, February 23, 2008

resultaat tekenles

vorige week waren we aan het werk à la van Dyck
deze week stond een stilleven ons stilletjes op te wachtengezamenlijk gingen we aan de slag
aan het eind van de avond met veel gelach is dit het eindresultaat.


een wandeling door de week


Wat is nu een week? Het is iets wat zo voorbij is. Uren worden dagen en 7 dagen op rij vormt een week. Aan het begin van de week bedenk ik vaak wat ik daarin allemaal kan of wil gaan doen. Natuurlijk de gewone dingen, maar daarnaast ging ik misschien wel verder met het verven van de bijkeuken nu ik weer verf heb en die ene kast...die moet ook aan een onderzoek onderworpen worden. Dan is er ook nog de zolder van de schuur en ga zo maar door.

De balans opmakend aan het eind van de week bedenk ik met een glimlach dat het weer niet gelukt is met alle plannen. Niet erg hoor, want wat heb ik weer heerlijk gewandeld, lekker gelachen bij tekenen en gekletst met vriendinnen en ook dat is belangrijk in ons leven. Om onze geest te prikkelen zijn er dingen op een rij gezet met een medewerker van Mee en een van Welzorg en zit Jasper weer in de molen voor nieuwe schoenen.

Met hulp van EzzieEs is de schuur een stuk leger en met de hulp van pa lag het zo in de desbetreffende containers op de gemeentelijke stortplaats. De kast die me een doorn in het oog was ligt leeg en gepoetst te wachten tot ik hem straks weer geordend inruim, nadat ik het kaf van het koren heb gescheiden. Heerlijk van die opgeruimde plekken, geeft je meteen weer ruimte in je hoofd.

maandagochtend, een mooi begin van de week

tijdens onze eerste (van de 4) wandeling van de week op maandagochtend wandelen we buitendijks langs de rustgevendewesterschelde

Monday, February 11, 2008

Iedereen ging weer naar school en werk en langzaamaan wordt mijn energiepeil weer groter. De dagen van moe zijn liggen voor een grot deel achter me en het virus gaat zachtjes aan mijn lijf weer uit. Ik doe meer dan ik bedacht had en het valt me allemaal goed. Gelukkig schijnt het zonnetje nog en zit ik s'middags nog even buiten met een boek op schoot. Ogen dicht en luisteren naar de vogeltjes... heerlijk.
Ja, dat was gisteren. Vandaag mocht ik ongekend genieten van een cranio behandeling in het water. Wauw, dat is lekker. Vanmiddag nog gewandeld en dat was het dan wel weer. Straks nog lekker tekenen en dan zit mijn dagje relaxen er weer op.

Sunday, February 10, 2008

lente op komst

Vrijdagochtend reed ik Jasper in de bus en werd getrakteerd door dit fraaie beeld. Daarna zijn we al lekker verblijdt door het zonnetje. Wat een heerlijkheid.

Wednesday, February 06, 2008

slot carnaval


even de wolf schminckende 3 biggetjes de wolvende hele bubs voor het bal masque
Lowietje de vos met afgezakte kop
tijdens de optocht

Zo, het zit er weer op. Nu alleen nog "puin"ruimen in huis en spullen opbergen en dan is er weer niets meer te merken van het voorbije feestgedruis. Het was hier een drukte van belang, maar een erg gezellige drukte met veel geklets en gelach van de meiden.
Ons optreden bij het bal masque leverde ons de aanmoedigingsprijs op en bij de optocht hadden we de 14de prijs (1 na laatst) bij de groepen 9 personen en meer. Tja...veel van die grote loopgroepen hebben er een hele grote kar bij, die de kant van karnavalswagen op gaat. Daar konden wij met onze omgebouwde bolderkar ( nu de herberg van de 3 biggetjes) niet tegenop.
Maakt niet uit: we hadden PRIJS en dat is het belangrijkste.
Om iedereen weer op tijd klaar te krijgen voor de optocht is een gedoe. De tijkt tikt genadeloos door en natuurlijk red ik het weer op de snipper. Als je dan opgesteld staat, vraag je jezelf af waarom je zo moest haasten, want er moet nog flink gewacht worden. Dan de optocht. Vreselijk al die kijkende mensen... Ook een gedeelte van de kinderen beweegt zich er minder door. Ach we zagen er leuk uit en de 300 lollies en de bessensap raakten allemaal op. Onze muziek stotterde want toen Rudie te voet met ons topzware bolderkarretje vertrok waaide het geheel al om. Met cd speler en al. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken en dan zing je zelf gewoon wat mee om niet van de wijs te raken.
Na afloop van onze optocht keken we nog een hele poos naar de voorbijkomende wagens. Iedereen koelt stilstaand af en is moe dus in afwachting van de prijsuitreiking lekker de bubs gevoerd met frietjes. De prijsuitreiking afgewacht en daarna lekker naar huis. Daar moest nagebabbeld worden en weer verkleed en geschrobt. Nog wat pizza er in en dan liep het huis weer leeg. Alleen Bo bleef nog over. Samen met Eline dropte ik haar bij Simone, zodat ze nog even konden genieten van de laatste carnavalsavond. Ik ging zelf ook en haalde mijn nicht Charlotte op bij mijn tante, haar moeder.
Lekker bijgekletst en weer op tijd huiswaarts gekeerd, het is weer welletjes voor dit jaar. Volgend jaar weer... ik ben benieuwd wat we tegen die tijd weer verzinnen. Ik houd u op de hoogte!

Tuesday, February 05, 2008

carnaval deel 2

Nog even en dan zit carnaval er al weer op. Het beloofd wat te worden vandaag. De wind blaast er op los en ook regen hebben we hier al gehad. Hopenlijk zijn de weergoden ons goed gezindt en hebben we een droge optocht hier in het Kloorianenland.
Er zitten dus alweer een paar dagen vol carnavalsgedruis op. Laten we even de balans opmaken van wat er al geweest is. Zondag gingen we met pa en ma te voet naar de optocht kijken bij de Lamsoren. Mooie en lange optocht weer. We scoorden snoep, ik kreeg honing en werd gebruikt als model om na te schilderen. 's Avonds ging Eline nog op stap en dat kwam goed uit, want ik moest nog even doorhalen om alles op tijd af te krijgen. Was ik 's ochtends met mijn eerste bakje koffie in de weer met verf, 's avonds naaide ik staarten en bevestigde ze aan de rokjes. Tot half 1 was ik in de weer met Boer zoekt vrouw en zelfs een stukje Peter r... op de tv....
Maandagochtend snel even langs apotheek en winkel en even een wasje weggestreken alvorens weer aan de slag te gaan. Haken en randjes vastnaaien aan Pluisje het konijn haar pak. Dan nog even verven aan de herberg en als hij dan in elkaar staat even versieren.
Vanaf 4 uur liep het huis vol met meiden. Ze kletsten, oefenden dansjes, hadden lol en aten samen spaghetti met toebehoren. Daarna begon het omkleden en schminken en vertrokken we naar het bal masque. Gezellig hoor. De meiden hadden voor het eerst een ruige carnaval (sommige waren al 3 dagen op zwier) dus de fut zakte er wat uit.
Nu liggen ze lekker nog op 1 oor en dus kan ik niet bij mijn camera om het geheel met plaatjes op te sieren. Jammer, zou Wuppert de wolf zeggen. Ach, jullie houden ze gewoon te goed.

Saturday, February 02, 2008

uitje

Ik zou het in al het voorbereidend en bijkomend gedoe bijna vergeten te vermelden: samen met Rudie en Eline ging ik naar het Scheldetheater waar Najib Ahmali optrad. Ik heb erg genoten en erg gelachen. We zaten op de laatste rij van het balkon. Verder weg kon niet. Zijn optreden was ook erg snel uitverkocht, maar dat kon de pret allemaal niet drukken. Ik heb een leuke avond gehad en dat was de opzet.

Carnaval deel 1


Deel 1 van het carnavalsfeest zit er al weer op. Gisterenmiddag mocht ik weer mee feesten op de basisschool van onze Bram. Na het schminken van de overblijfkinderen kleedde ik en nog 3 ouderraadsleden en 1 meester ons om in Ploppertjes. Hiervoor had ik de pakken van vorig jaar meegenomen van het gemaskerd bal waar we toe zo heen gingen.

Bram koos er dit jaar voor om als ruimtewezen te gaan. Dus als een goede moeder sprong ik in actie en knutseldefrutselde ik er op los. Hierboven zie je het resultaat wat hem ook nog een 2de prijs opleverde.


Vandaag heb ik genoten bij vriendin Es en haar clubje van de stoet op haar dorp. Helaas waren er niet veel praalwagens vanwege een brand die gewoed had in een loods van de gemeente. Hierbij gingen 9 wagens in rook op en de 2 overgebleven wagens mochten niet mee doen vanwege asbest resten die mogelijk op de wagens konden liggen. Jammer... het zet voor velen een grote domper op het feestgewoel en brengt het voortbestaan voor de betreffende teams aan het wankelen. Gelukkig komt er een benefietfeest en mogen ze morgen met een "leurwagen" collecteren voor de stoet uit in Hulst.

De stoet liet op zich wachten dus naaide ik staarten aan broeken, want ik ben nog niet klaar voor het gemaskerd bal maandag en dus ook niet voor de stoet van dinsdag. Lara's jas werd ook nog even meegenomen in de werkzaamheden en een nekje gekneed om verlichting te geven.

Tegen half 5 stapten we weer op voor Rudie's jaarlijkse uitje.
Hij is nu aan de boemel met een oom en wat neven en een nicht. We hebben hem (met fiets) afgezet, dus we zien hem wel weer thuis komen. Ben benieuwd......haha...