Saturday, July 21, 2007

Gentse feesten





Zoals eenieder wellicht weet is het ieder jaar weer Gentse feesten. Het zal je niet verbazen als ik vertel dat ze in Gent, Vlaanderen, plaatsvinden. Ze duren 10 dagen lang en zoals de bus van dienst in Gent zei "zeuveel volk op de Gents fieste". Dat is namelijk ook standaard.
Ook wij stortten ons in het feestgedruis na een bezoekje aan het UZ in Gent, want de dokter van genetica had gebeld met de vraag om bloed, daar het labo er niet meer over beschikte en er een arts in Nice bereid gevonden was om genetisch onderzoek te doen naar kinderen (of zijn de anderen al volwassen?) als Jasper.
Afijn, de dokter lol dat ik het geen punt vind om te komen (ze denken nog steeds dat we heeel ver weg wonen i.p.v. de 50 minuutjes die we rijden moeten), want dan plakken we de Gentse feesten er achter. Zelf was de dokter op congres, maar zijn assistente was op de hoogte (ook van onze plannen, haha...nou ja)en het bloed was zo afgetapt. (ober: 2 buisjes bloed a.u.b)
De Gentse feesten waren weer gezellig; we konden weer lekker mensen kijken. Verder genoten we van de kraampjes, straatanimatie en de podia met bandjes: hoe dichterbij en dus vol in de muziek hoe leuker Jasper het vond. Bij de Gentse feesten hoort ook smullen dus aten we een lekker broodje en voor we op huis aan gingen streken we neer op een terras net buiten het centrum voor een lekker bordje lasagna en om te kijken hoe Gent de stad in ging om een avond te genieten van alle podia.
Thuis doken Eline en Bram het zwembad in om even af te koelen. Ik vond het een goed idee en ben ze nog maar even gevolgd. Kijk dat noem ik nou vakantie: alles mag, niets moet (vooral niets moet) en lekker aansudderen...LEKKER!

3 comments:

Lin's ding said...

HELP...waarom krijg ik de foto's alleen in tekst? Zo kan ik ze niet eens klein neerzetten...Ggrrrrr...
oja, voor de niet snappers: de bovenste foto is het gebouw van medisch genetica van het UZ in Gent. En JA, zo oud zijn de gebouwen. De binnenkant is echter de laatste tijd erg opgeknapt en het gaat om de Kwaliteit he!

Martha said...

Dan heb je wellicht HTLM code aanstaan. Als jeje berichtje maakt heb je 2 tabbladen, ff de andere aanklikken dus...
Verders adembenemende foto's weer vooral de bovenste twee zijn prachtig, mooie kleuren en zo.. zwijmel - zucht-

Roosnans said...

klinkt weer als een heel gezellig dagje! tot morgen!
kuz
zuz