Monday, January 30, 2012

nog een tekening


Na een stevige wandeling van dik een uur en een stukkie fietsen vond ik in de brievenbus een heel lief kaartje van mijn zus. Met een kopje chocomelk en appelcake heb ik daar erg van genoten.
Jasper was ondertussen thuis gekomen en genoot mee. Hij vond het ook wel leuk om mee te kijken bij een volgende klodderpartij van mijn kant.
lief kaartje van zus


even klodderen




Vanochtend eerst nog even aan een van mijn schilderijen gewerkt en daarna lekker even geklodderd. Ik heb aquarelkrijt op natte gesso gebruikt. Ik denk dat ik er ook nog acrylverf op los ga laten, maar dat komt morgen dan wel weer. Straks lekker wandelen.

zondag




Behalve dat ik op zondag altijd voor keukenprinsesje speel, maakte ik ook tijd voor een wandeling met Jasper.
Het keukenprinsesje zorgde voor appelcake met en zonder gluten, een vers broodje voor Eline, verse pizza en een broccoli taart voor Eline zodat ze morgen een makkelijke maaltijd heeft.

Friday, January 27, 2012

een leuke week

donderdagavond lucht
De week is al voor een groot gedeelte voorbij en wat heb ik er weer van genoten. Ik zwom weer met Jasper, wandelde weer met vriendin Nancy terwijl we de tijd vol kletsten. Dinsdag stond de dag in teken van kinderen. Ik at op school en paste op Quincy en Zita zoals iedere dinsdag. Onverwacht had ik ook de oppas op het drietal van de buren. Zo lief hoe ze voor elkaar zorgen en met elkaar spelen terwijl hun leeftijden varieren van een tot tien.Op woensdag wandelde ik met vriendin Aukje en haar hond. Ook nu weer onder het voeren van fijne gesprekken. Heerlijk hoe we dingen kunnen delen. Haar hond geniet van zijn vrijheid en rent er op los met zijn korte pootjes. Diezelfde woensdag gaf ik weer tekenles. Deze keer waren er "maar"negen kinderen. Heerlijk hoe een meisje dat altijd stilletjes genoot lekker kletste en lachte met een van de andere meisjes. Fijn om te zien dat blokkades als "het is niet mooi, ik kan het niet, of mag ik een nieuw papier" overwonnen worden en de mooiste dingen ontstaan. Na tekenles haalde ik met Jasper Bram en zijn fiets op die met een lekke band naar Aukje moest lopen en waar hij heerlijk verwend werd. Samen met haar twee jongsten kletsten en lachten we bij de bus, waar Jasper in zat. Haar zoon, die een paar maanden ouder is dan Jasper is ondertussen een paar koppen groter dan zijn moeder en leunt kletsend op haar schouder, een heel verschil met onze pruts. Dat doet verder geen afbreuk aan hun "vriendschap". Zo leuk, zo genieten.

en dit is de lucht op donderdagavond de andere kant op.
Donderdag schilderde ik aan de twee schilderijen waar ik al maanden en maanden met enige rustpauze's aan werk. In ieder schilderij zit een portretje verweven en hoewel ze vervaagd moeten worden, moeten ze eerst wel kloppen. Nee, ik ben nog niet tevreden. Als een echte plastisch chirurg voer ik steeds veranderingen uit in de hoop dat het uiteindelijk goed komt. Een hele klus dus, maar ik geniet er wel van. Lekker achterin de kamer in mijn eigen gedoetje met een muziekje bezig zijn met verf en kwasten.
Er arriveerde een mailtje voor Jasper en mij. Of ik onderstaande mail wilde lezen en kijken of we zin cq tijd hadden. Al lezend zag ik al snel dat we van Welzorg samen naar een wedstrijd Ajax -F.C. Groningen mogen op 22 april. Snel René laten weten dat we daar wel zin in hebben. Leuk! Natuurlijk wordt er nu in de gaten gehouden  of en wanneer er kaarten gekocht kunnen worden zodat de rest van het gezin ook mee kan.
's Avonds was er hier een heuse Tupperware party. Ja, het moet niet gekker worden he. De buuf is gestart als demostratrice en die moet ik natuurlijk steunen. Met 5 vriendinnen in huis werd het een gezellige boel waarbij we heerlijk geplaagd en gelachen hebben. Een Tupperware party houdt tegenwoordig in dat er gekokkereld wordt met gebruik van de producten en in dit geval met hulp van een magnetron. Tja, die moet je dan wel hebben. Gelukkig heeft vriendin Esther er eentje over, dus die kan op alle volgende party's flexibel ingezet worden.
Enfin, zo werd het vrijdag. Een dagje poetsen en opruimen,, kletsen met Welzorger Orlof die de plafondlift kwam testen (Jasper mag nog 200 kilo aankomen en dan nog gebeurt er niets),met de buuf en haar kindjes en genieten van Eline die weer thuis arriveerde en nu op de bank met Bram Freddie Fish speelt. Ze maken hun eigen doolhoven. Nostalgie ten top voor hen. De pret is groter dan toen ze kleiner waren. Heerlijk hoor, dat stel op de bank.
En zo is er weer bijna een week om, waarin het enige minpuntje de taxi perikelen van maandag was. Genieten is verder dus niet moeilijk, je moet het gewoon doen. Fijn weekend allemaal.

Tuesday, January 24, 2012

24 januari





Genoten van de mooie ochtend met een wandeling binnen en buitendijks.

Monday, January 23, 2012

even gallen

Goeiemorgen bloglezers,
vanmorgen begon de dag gezellig. Ik zwaaide dochterlief uit die weer vertrok naar haar studie in Amsterdam. Ze kon meerijden met haar pa naar het station van Goes, want ze moest pas om één uur vanmiddag beginnen.
Zover alles normaal. Ruim voor half negen passeert een taxi ons huis, die ik herken als de taxi die de oma van het gezin naast ons naar daar brengt. Groot is dan ook mijn verbazing dat deze voor de deur stopt en de rijplaat voor een rolstoel uitklapt. Jaspers taxi verwacht ik pas ergens tussen kwart voor negen en negen uur. Een taxi van een ander bedrijf en dus ook met een andere chauffeur.
Nou, deze mevrouw kwam wel degelijk mijn meneertje ophalen. Snel doe ik Jasper zijn schoenen en jas aan en geef hem mee met de mevrouw. Daarna bel ik de vertrouwde taxi om uitleg te vragen. Vervolgens bel ik naar de centrale waar drie taxibedrijven in over zijn gegaan voor het taxi vervoer voor de stichting waar Jaspers dagverblijf bij hoort.
Mijn zus heeft me ooit, toen er ook iets was met Jasper en een mytylschool, geleerd dat hun problemen niet de mijne zijn. Hun interne problemen gaan de cliënt niets aan. Dat heb ik goed onthouden en daarna al vaker teruggekaatst naar diegene die vond dat het wel mijn probleem was. Ook vandaag heb ik geen medelijden met de mevrouw aan de telefoon die me vertelt dat ze wel 400 cliënten heeft waarvan er wel 150 naar dagbesteding gaan. Dat is niet mijn probleem als ouder, wel dat ik niet gekend ben in het veranderde vervoer van mijn zoon. Zij vind dat ik natuurlijk mag verwachten dat de chauffeur te vertrouwen is. Dat doe ik in dit geval ook, maar dat neemt niet weg dat ik en niet op de hoogte ben gebracht en niet weet waar ik nu aan toe ben.
Wordt vervolgd, tussen de middag belt ze terug en wie weet weet ik dan meer over het vervoer van mijn kind, die zo genoot van de ritjes in de taxi met zijn dagverblijf en groepsgenootjes met zo nu en dan harde muziek en een jonge chauffeur. Deze lastige moeder wil weten waar ze aan toe is, niet alleen voor morgen, maar ook voor de toekomst.
Zo, dank jullie wel voor het "aanhoren" en dan ga ik nu soep maken en zwemmen met Jasper, nee niet in de soep, maar in het zwembad van zijn dagverblijf. Fijne dag allemaal en wees niet bang, dat ga ik er ook van maken, even gallen doet wonderen zo heb ik geleerd!

Sunday, January 22, 2012

workshops



Deze maand heb ik twee vrijdagen een workshop gevolgd. De eerste volgde ik bij mijn vriendin Elly. Zij gaf de workshop 'intuitief schilderen'. Met drie andere dames ging ik, na een meditatie oefening, lekker aan de slag. Ieder op haar manier. Behalve verf gebruikten we ook nog andere materialen. Elly begleidde ons tijdens ons proces en na afloop kregen we nog een reading bij ons schilderij. Intensief, maar erg fijn en goed. 

Afgelopen vrijdag was het tijd voor nog een workshop. Dit keer ging ik met 3 andere dames naar Oost Souburg voor een lesje scrappen op de AZZA manier. Cursusleidster Nicoline zorgde voor een gezellig dagje. Geinspireerd kunnen we aan de slag en we gaan zeker nog een keertje terug voor nieuwe technieken.

in januari

zondag wandeling




januari luchten

De stichting waaronder Jaspers dagverblijf valt had een feestje waarbij
Jan Smit een half uurtje kwam optreden.
Jasper en zijn groepsgenootjes zaten met hun rolstoel recht voor
Jan Smits neus, eerste rang voor het podium. Genieten dus.
Als vrijwilliger was ik er ook bij, ik mocht helpen met de jassen en de lunch.
Alles behalve een zware taak. 's Middags nog even met Jaspers groep mee geweest
voor een rondje verschonen en rusten in een snoezelruimte.




En zo is januari al weer een heel eind op weg naar zijn einde. Natuurlijk heb ik me ook nog crea bezig gehouden. Ik probeer iedere week een pagina  met foto's en papiertjes in elkaar te scrappen, zodat ik dit jaar bij blijf. Ik heb ook nog een jaar of tien foto's en albums liggen in achterstand en de afgelopen twee jaar nog niet afgedrukt in archief. Ik hoop daar dit jaar wat verandering in te brengen.

stukjes van wat pagina's