Sunday, February 27, 2011

Weekend!



Tegenwoordig houd ik het bij luie weekends. Vrijdagavond schoof ik bij vriendin Aukje aan om lekker te kletsen. Haar kinderen waren allemaal de deur uit en haar man moest nog arriveren van zijn werk. Zaterdag lekker gelezen, wat geschilderd, de tafel afgelakt, wat boodschapjes gedaan en geassisteerd bij Bram die de avondmaaltijd verzorgde. Zondag deed ik wat meer, want morgen ga ik naar Amsterdam. Eline mag daar meelopen op de UVA en ik ga mezelf amuseren in de stad met vriendin Esther, mijn moeder en schoonmoeder. De tafel staat ook weer terug in de keuken en dan wel op een geschrobde vloer. Verder schilderde ik weer verder, ging langs bij mijn man en zijn badmintontoernooi en genoot ik van Eline's maaltje. Nog even Eline op weg geholpen voor haar opdracht van Beeldende Vorming en zo lekker op de bank tot rust komen.

Friday, February 25, 2011

van het fototoestel...

Deze foto's vond ik op mijn fototoestel....februari 2011
Mooie lucht ergens in februari, wat een kleuren he....


Tijdens een wandeling langs de schelde zag ik deze scholeksters gezellig bij elkaar zitten.

Vorige week dinsdag mocht Eline een dagje meelopen bij de pedagogische PABO in Leiden. Ik amuseerde me met vriendin Elly in de stad.



Nog meer mooie luchten in februari. Dit keer de zonsopkomst...
Verder houd ik me deze week lekker bezig met schilderen. Ik ben nog steeds bezig met mijn Chinees kindje en met Bram, maar bij beiden is het eind in zicht. Gisteren heb ik lekker geschilderd bij vriendin Elly. We hebben allebei een nieuw schilderij opgezet van 80 cm. bij 100 cm.
detail uit het schilderij.
Er wordt ook nog geschilderd op een andere manier. De keukentafel van een jaartje of 48 heb ik afgeschuurd en in de grondverf gezet. Vandaag krijgt hij zijn kleur en versiering. Ik geniet alvast voor hoe fleurig het wordt. Als de tafel klaar is wil ik de stoelen ook even terug bijwerken. Al hun kleurtjes zijn zo beschadigd en ze kunnen natuurlijk niet achter blijven bij de tafel.

Fijne dag allemaal!

Monday, February 21, 2011

nog maar een tekeningetje of twee




Wat snelle zondagavond krabbels.

Monday, February 14, 2011

Valentijn





Voor mijn drie kinderen maakte ik deze kaarten, maar natuurlijk mogen jullie mee genieten: fijne Valentijn!

Sunday, February 13, 2011

een mooie vrijdag

Ondanks dat het al zondag is wil ik jullie toch even vertellen over vrijdag, want dat was een mooie dag. Om tien uur had ik afgeproken bij vriendin Elly om samen met haar en een andere vriendin van haar naar Tareth, een engels medium die nu in Belgiƫ was.
Met het navigatiesysteem aan gingen we op pad, want ja..wie weet waar Hever- Boortmeerbeek ligt? We kregen een leuke omweg naar centrum de MaanCirkel en arriveerden dus te laat. Geen punt voor ons, wij hadden al lekker gelachen onderweg. De ontvangstmevrouw vond het wat minder, maar ook voor Tareth was het geen probleem. Als eerste werd ik het tempeltje in "geduwd". Tareth kon daar wel om lachen. Van deze fijne, liefdevolle man kreeg ik een healing door middel van geluiden (die hij zelf zingt) en zijn handen. Heerlijk hoor. Ik was makkelijk, dus zo klaar en zo waren de anderen weer aan de beurt. Onze ervaringen wisselden we fluisterend in de wachtruimte en later kletsend en lachend in de auto. Veel dingen vielen op hun plekje bij de andere twee en dat is mooi om te horen.
De terugweg ging een stuk vlotter, zonder toeristische omleiding, maar we maakten hem langer door te stoppen bij de winkel voor schildersbenodigdheden en bij het winkelcentrum van Sint Niklaas waar we gingen eten. Onze Italiaanse ober met Vlaams accent begon op zijn italiaans, maar vond ons na alle snedige opmerkingen niet zo leuk meer en ging accuut zelf lunchen. Hoe we dat voor elkaar gekregen hebben valt niet uit te leggen, maar het geeft mij nog een grijns als ik er aan terug denk.
We namen op de carpoolplek afscheid van vriendins vriendin die huiswaarts ging en wij gingen met mijn koud busje op weg naar Elly's huis voor een bakje koffie. Geslaagd!
De dag was echter nog niet voorbij. 's Avonds ging ik met mijn oudste en jongste naar het Scheldetheater om te genieten van "Slagerij van Kampen". Geweldig al dat getrommel, al heb ik na een healing altijd wat last van vermoeidheid en zou ik ondanks of juist dankzij het ritme zo in slaap kunnen zijn gevallen. Bram, onze drummer in huis, kreeg een shirt en verzamelde daar de handtekeningen op waarna we met een gerust hart naar huis konden.
Na zo'n dag is het dan wel fijn dat Eline, de oudste, je veilig naar je huis en je bedje rijden kan. De rest van het weekend rust ik dan ook fijn uit. Wat een genot! En... hoe gaat het met jullie?

Thursday, February 10, 2011

zo maar wat ....



Vorige week dinsdag ging ik met Eline op pad naar Amsterdam waar ze een intake gesprek had op de UVA. Ik wandelde ondertussen lekker rond, doolde in een boekwinkel en kwam nog op het Waterlooplein. Lekker neuzen, kristalletjes kopen en dan weer terug gewandeld.
Dan lekker gewacht op Eline in een nabij gelegen leuke kroeg. Ik at alvast een spinazie soepie en toen voegde Eline zich bij me met al haar verhalen. Ook zij at soep, we aten een salade en dronken warme thee voor we weer naar huis gingen. Eline reed ons zo naar huis, nadat ik Amsterdam uit gereden was. Doet ze goed ons Top Tientje.


Een drieling... De echte Bram, de schets en het opzetje van het schilderij.Ondertussen ben ik al wat verder met het schilderij...maar de gelijkenis met de echte Bram gaat op en af.
Zondag brunch met de familie....mmm...lekkere pannenkoek, leuk gezelschap, aangename gesprekken.

Een mooie start van de dag.

Dinsdagavond...schilderavond. Vriendin Elly had wat leuks voor ons gevonden en zo volgen we een workshopje bij de laptop. We constateren in onze koffie break dat het zoals gewoonlijk weer anders is, maar ook dat het wel fijn is dat er niemand zegt: "mag ik even" om dan vervolgens in je schilderij te gaan veranderen.... we hebben graag de aanwijzingen, maar schilderen graag zelf op ons doek. We hebben weer heerlijk gewerkt en er lekker bij gelachen.
We werden weer getrakteerd op een mooi kleurenpalet in de lucht deze week. Genieten!

Woensdagavond werd Eline gebeld door een docente van de UVA: ze is aangenomen! Volgend jaar kan ze daar in ieder geval terecht. Ze waren er van overtuigd dat ze een leuke juf gaat worden. Wat heerlijk dat het harde werken zo beloond wordt en dat ze haar enthousiasme heeft kunnen overbrengen. Ik geniet er van om te zien dat alles nu voor haar op zijn plaats valt. Het geeft haar zoveel rust en zelfvertrouwen.
Nu nog even hopen op een paar mooie punten voor Bram, die zo hard werkt voor de vakken waar hij wat moeite mee heeft.
Hoe dan ook, ik ben een trotse, ontroerde moeder!

Saturday, February 05, 2011

Thursday, February 03, 2011

tekenen op de bank


Deze krabbel maakte ik een paar dagen terug, maar gisterenavond tekende ik de anderen. Lekker zittend op de bank.