Friday, April 27, 2007

U.Z. Gent deel 2 en zo...

Gisteren, donderdag, tuften Jasper en ik weer naar Gent. Dit keer ging mijn ma mee, dus gezellig tetterend arriveerden we bij het U.Z. We vonden een plekje vlakbij de deur wat een meevaller. Voor we aan de beurt waren ging er nogal wat tijd overheen, die we door brachten in een zonovergoten wachtkamer....bak en braad u zelf.
De dokter was gelukkig erg tevreden en Jasper is terug aangekomen. We mogen dus verder doen, hoe we bezig zijn ( zo dat klinkt poëtisch vaag). Wel kregen we zilverstokjes mee, om het wild vlees wat rond de gastrostomie ontstaan is aan te stippen. De dokter doet het alvast een keer en legt uit hoe het moet, met het oog op de wijkverpleegkundige (a me nooit nie) of huisarts. Later thuis komt mijn meedenkende nicht, kinderverpleegkundige Esther langs met ideëen over afplakken en toedienen van grote hoeveelheden sondevoeding (375cc. kan niet in 1 fles) en vind dat ik dat aan stippen zelf wel kan (vond ik eigenlijk ook wel).
De rest van de dag hobbel en fiets ik rond. Er wordt riolering aangelegd door Rudie, pa en schoonpa Lau en de DHL arriveert een dag te vroeg met de sondevoeding en toebehoren voor Jasper. Gevolg: geen geld in huis, dus even op de fiets heen en weer. Als ik 10 minuten thuis ben fiets ik weer terug voor Bram, die halverwege huilerig wordt, want zijn keel en hoofd doen pijn. Hij voelt ook wat warm, dus mag hij lekker hangen op de bank en dvd. kijken.
Vandaag, vrijdag, mocht Bram lekker thuis blijven en hangen. Er zit niet veel in en hij voelt wat warm. Zijn keel doet nog pijn, dus slikt hij liever niet. Verder houdt hij zich wel lekker bezig. We tekenen, hij leest, kijkt dvd., kijkt naar Eline en mij in het zwembad en knutselt wat met Eline.
Ik sudder wat aan, ruim op, blijf over, zet dingen klaar voor morgen en voor de vakantie van volgende week en drink koffie met Rudie en mijn schoonouders, doe boodschappen enzo...niets bijzonders dus, maar wel weer een gevuld dagje.

Wednesday, April 25, 2007

Monday, April 23, 2007

U.Z. Gent deel 1

Met al dat mooie weer van deze week mag ik met Jasper gezellig op en neer naar Gent. Vandaag was onze eerste trip. We vertrokken vroeg ten opzichte van onze afspraaktijd, want we moesten eerst langs kinderradiologie en die sluit om 17.00 uur.
We werden daar ontvangen met een "he, hallo, zijde daor weer"....en tijdens de wachttijd die daarop volgde passeerde de dokter van de gastostomie en 2 verpleegkundigen van het 2de verdiep. Tja, dat heb je met zo'n abonnement...
De foto's gingen vlot, want de procedure is mij inmiddels bekend. De radiologe laat me op haar computer de foto's even zien en ach, het lijkt mij niet zo beroerd, niet goed, maar toch....
We hebben nog veel tijd over, dus trakteer ik Jasper op een boekje van Samson en Gert en een Pipoo. In de cafetaria ga ik voor het enige voedzame wat nog over is, nl. een broodje hesp en een mindervoedzame cola. We zitten lekker buiten op het terras met onze boeken (ja, mijn boek is ook mee). Tegen 18.00 uur gaan we maar op weg naar onze afspraak op orthopedie en blijkt dat we dit keer boven op de eerste moeten zijn. We komen daar in een voor mij vreemde wachtruimte met visgraat laminaat, stoelen met kitsch vormen op de bekleding een groot schilderij met gouden lijst waar dokters (geen idee wie het zijn) op afgebeeld staan en een hele serie Sabena schilderijen. Stiekem moet ik grinniken om dit decorum, maar Jasper geniet, want hier hebben ze, ongekend, babypoppen! Trots zit hij met een tweetal op schoot en wordt alvast uitbundig begroet door onze arts. Hij merkt meteen Jaspers bruine kleurtje op voor hij met de patient voor ons vertrekt.
We zitten braaf onze tijd weer uit en dan zijn wij aan de beurt. De volgenden die zitten te wachten (tja,ondanks dat 19.00 uur nadert)worden verzocht wat opzij te gaan met hun kleurige kinderwagen zodat zijn grote vriend Jasper er langs kan...
Afijn....de paniek van de heup volgens Martine, ziet onze arts niet en hij legt uit dat Jaspers heup aan de wandel is. Klinkt echt goed ja. Hoe zijn heup zit ligt helemaal aan de houding van Jasper. Als hij zit zit de heup goed, als hij ligt draait hij. De arts laat me de ijzeren plaat in Jaspers been voelen, wat Jasper niet als prettig ervaar en legt me op de foto's uit hoe het zaakje zich verhoudt in lig.
Gewoon alles mee doen en ja hij mag in de sta tafel. 2 keer per dag een uur mag. Nou dat wordt flink opbouwen. Plasschaert zou Plasschaert niet zijn als hij me geen "moeke" noemt dus plaagt hij me nog even fijn voor hij ons voor een jaar weg stuurt. Aaargh, al trek ik een zak over m'n hoofd, het is moeke.
Geeft niet hoor, we moeten pas over een jaar terug!!!! Hoera!!!

Sunday, April 22, 2007

Elf Fantasy Fair




Vanochtend, net na 8 uur gingen Eline, Bram en ik op weg richting Nieuwegein. Na een gezellige rit met muziek en veel giebels werden we getrakteerd op een warm onthaal en koffie. Daarna gingen we met Nans en Wouter op avontuur bij kasteel de Haar waar de Fantasy Fair plaatsvond. We hebben onze ogen goed de kost gegeven en menig plaatje geknipt hebben. Het weer was prachtig en veel mensen waren ook zo verkleed. Kijk en oordeel zelf.
Wij hadden een prachtige dag die werd afgesloten door een lekker maaltje bij zuslief voor we weer naar ons Zeeuwse land vertrokken.

Saturday, April 21, 2007

het uitje van vandaag

Vanmiddag vertrokken we richting Vlissingen. Net buiten de stad moesten we naar het trouwfeest van Rudie's collega. Het is een heel gesjouw met de rolstoel en het zand, maar het is ook erg genieten. Zon, gezelligheid en lekker gedoe op het strand. We sluiten de dag af in Vlissingen met een hapje bij de Italiaan...mmmm.... en de zon zakt....



Thursday, April 19, 2007

life's good


genieten van volle dagen



De dagen rijgen zich aaneen. Dagen gevuld met vanalles: de verjaardagen van Bram en Nans, kinderfeestje, mijn kinderen, werken bij de peuters, overblijven op school, oppaskinderen in huis, een overleg, een tuin vol gezelligheid, bezoek, zwembad en bbq., regelen en dan heb je ook nog de gewone dagelijkse dingen, zoals dit:
Vandaag moet er niet veel, dus wandelden Jasper en ik vanochtend naar school om Lisa (jarig oppaskind) haar traktatie te brengen. Jasper met glimlach in de rolstoel en ik met een glimlach er achter. De lucht is blauw, we horen de vrolijke roep van verschillende vogels om ons heen, zien koolmeesjes van de ene tak op de andere hippen, de knoppen van de madeliefjes en paardebloemen nog niet helemaal open en de zon schittert op het nog natte gras. We genieten van alle prikkels om ons heen. In mijn hoofd wordt een idee geboren voor een nieuw schilderij...straks maar eens proberen te schetsen om te zien of mijn handen kunnen wat mijn hoofd bedacht heeft. "Man" wat is alles toch mooi...

enjoy life


Saturday, April 07, 2007

de zon zakt...


Paasperikelen en zoo

paasbrunch op school
paasgevoel in de dierentuin



ook ik kijk rond en geniet van de andere mensen....en hun kleding
Heerlijk, heerlijk, iedereen thuis en de zon schijnt. Morgen is het pasen en dan zijn mijn jongste zoon en zijn enige tante jarig. Dat wordt weer een gezellige boel met veel bezoek.
en gisteren liepen we met vele anderen in de Zoo van Antwerpen. Geniet, geniet...al waren er weer veel kinderen die niet meer wisten dat ze dieren achter hekken kwamen bekijken. Ach, that's life.
Voor wie het niet weet: de dierentuin in Antwerpen ligt letterlijk achter het Centraal Station, wat een prachtig staaltje bouwkunst op zich is. We namen 1 keer de lift en namen zo letterlijk een kijkje achter de schermen van beide gebouwen. Dat vind ik dan weer leuk om te fotograferen, dat snap je.

Sunday, April 01, 2007