Thursday, June 30, 2011

monsters voor Tom


Meriam wilde monsters voor de uitnodigingen van haar zoontje Tom. Of ik wilde helpen....nou dat deed ik graag...

rommelmarkt in Lokeren



Het knutselen aan het decor voor de musical leverde weer veel leuks op. Met Meriam was ik er met veel plezier aan bezig en we besloten het samen knutselen er in te houden. Ze leert me wat scrappen en samen gingen we op zoek naar lintjes en ander leuks op de rommelmarkt op zondagochtend in Lokeren. Heerlijk snuffelen en natuurlijk gingen we met het nodige naar huis. Lintjes voor de friemelfrutsel acties, een tafel voor 15 euro die Eline kan schuren en verven voor op haar kamer in Amsterdam, studio 100 dvd's voor Jasper, verf...en lekkere koeken en vers brood...






























Thursday, June 23, 2011

en toen was het batterijtje leeg...



Wat een voortdurende stilte hier op dit blogje. Jullie vragen je misschien af waar ik gebleven ben? Dat antwoord is simpel: gewoon hier in mijn tokootje. Na de druktes van de afgelopen weken, is het nu even tijd voor rust. Na alle gezelligheid van afgelopen weekend; met een logeerzus die zondag heerlijk hielp in de keuken (dank je mops), een feestje op zaterdag en feest in eigen huis op zondag wat het batterijtje op maandag leeg. Niet alleen bij mij, maar ook bij Jasper. We zijn nu al dagen samen thuis en iedere dag gaat het beter. Jasper had diarree en kreeg er nog een loopoor bij als bonus. Hij knapt iedere dag meer op. Mijn batterijtje laadt iedere dag wat beter op en dus doe ik iedere dag ietsje meer. Het hoogtepunt van gisteren was mijn tekeneles, die weer erg gezellig was met 11 kinderen die schilderden, kleurden, knipten, plakten, tekenden en aandacht vroegen voor hun werkje en vandaag wil ik graag weer eens overblijven. Mijn dochter, die nu helpt in groep 3 en 4, heeft de honneurs voor me waargenomen en dat doet ze goed. Vandaag valt ze in voor een andere moeder en....ach ... ik heb "mijn"kinderen gemist hoor...hun babbels, grapjes en de knuffels die ik van sommigen krijg. Het is altijd een hartverwarmend uurtje.



Verder geef ik het batterijtje nog maar wat tijd en hobbel wat gezapig door het huis...wel zo leuk voor Jasper. Dus...tot snel weer hoop ik. Fijne dag allemaal ... en dat jullie batterijtjes echte duracelletjes mogen zijn. (zo wordt ik nog steeds genoemd door een oud leerling.....Duracell...deze week even niet dus..haha)

Friday, June 17, 2011

geslaagd!


Het is feest hier in huis, de oudste, dochter Eline, is geslaagd voor het vwo. Niet zo maar geslaagd, maar met prachtige punten. Ze heeft er kei-hard voor gewerkt en daar mag ze nu van genieten. We vieren haar "overwinning" in stukjes en beetjes, want het leven is vol. Sinds ze klaar is met de examens en na een weekje rust in de Ardennen is ze weer aan het werk in groep 3/4 van haar oude basisschool. De kinderen hadden een mooie slinger voor haar gemaakt. Trots waren ze op hun "juf Eline" ("ze blijft tot de zomervakantie": riepen ze op haar eerste dag), die natuurlijk trakteerde op lekkers.

Nu maken we ons op voor een weekend vol feestjes, maar eerst taxi rijden voor Bram en wat klasgenoten, voor pa en ma, die ik op moet halen na hun vakantie en maak ik nog even een slaapplek klaar voor mijn zus die komt logeren.

Friday, June 10, 2011

roos

Ik heb genoten van de rozen in de tuin en de pioenrozen in de vaasjes.

Thursday, June 09, 2011

klaar



het decor; afgeleverd op the place to be morgenavond

Met Meriam maakte ik het decor. Stiekem zijn er heel wat uurtjes in gaan zitten. Het waren uurtjes vol gezelligheid. Genoten van ons gefröbel.

Het decor bestaat uit 3 panelen. Het middelste huis wordt tijdens de musical "opgeknapt" vandaar dat je deze 2 keer op de foto ziet. Ze "plakken" met de klittenband de ramen en de bloembak er aan. Met stift mogen ze ook zelf het huisnummer er op schrijven.
Ik ben benieuwd wat de kids er van vinden. Meriam en ik zijn in ieder geval tevreden. Laat de musical maar beginnen! Toi toi toi allemaal!

Saturday, June 04, 2011

puzzelen met de tijd



Ik ben weer aardig aan het puzzelen met mijn tijd en dus een stil blog, stille doeken die op schilderingen wachten enzovoorts. Wat niet stil blijft zijn de panelen voor de musical van aanstaande donderdag, die ik met Meriam gezellig vol schilder, de diepvries en de jam potten van pa en ma. Ze zijn op vakantie en dus vind je me om de twee dagen in de tuin om te oogsten en thuis verwerk ik alles dan weer voor de winter die nog lang niet in zicht is.
Vandaag had ik nog een uitje. Ik mocht even naar Dochamps in de Ardennen waar Eline met vriendin Sofie genoten had van een weekje vakantie. De ouders van Sofie hadden de meiden weg gebracht en ik haalde hen weer op. We doken nog even een klein stadje in om er wat te eten en even te neuzen. Eline bracht ons in twee en half uur weer terug naar huis. Zo kon ze eindelijk weer eens een flink eind rijden en deze moeder kon zo lekker mee hobbelen in plaats van vijf uur achter het stuur te moeten zitten. Goed geregeld!


Even terug naar een paar weken geleden. Rudie had "tjerdag" van zijn badminton clubje en dus ging ik 's avonds mee naar de barbecue. Deze vond plaats op camping Perkpolder waar ze een jort hebben staan. Mooi! Kijk maar:














Nog iets waar ik van genoot, maar waar ik geen foto's van heb is mijn uitje met vriendin Aukje, die ik een avondje mocht lenen van haar gezin. We zijn al 18 jaar bevriend en gingen voor het eerst een avondje op stap met z'n tweetjes. Eerst lekker eten en flink kletsen natuurlijk en daarna gingen we naar de film Limitless.

Het weekend daarna hielden vriendin Esther en ik jongensavond waarbij we natuurlijk eerst wat aten voordat we keken naar de film Turbo. Jasper lag bij voorbaat al in een deuk en wij kregen allemaal goeie ideeen hoe we het moeten doen als we geen geld hebben. Het niveau lag hoog..... in ieder geval bij de lachsalvo's.


Terug naar deze week.

Donderdag ging ik met mijn busje vol geladen...nee, niet met oude wijven, er was een heel jonkie bij én één mannetje, naar Kapelle op den Bos waar het Elfekunstfestival plaats vond. Benieuwd naar wat we zouden vinden gingen we vol plezier op pad. Er stond veel in het programma boekje vermeld dus dat beloofde veel goeds. Wij starten met een workshop waar we ons voor aangemeld hadden en genoten daar erg van. Het was echt de hoogtepunt van de dag.
De workshop die we volgden werd gegeven door Linda Ravenscroft . Zij is een kunstenares die de elfenwereld creeert in haar schilderijen. We mochten aan de slag met het tekenen van, hoe kan het ook anders, elfjes. Op haar site vind je allemaal mooie dingen van haar hand. Het is een erg leuke mevrouw. Bram kreeg nog een orginele tekening van haar en in het tekenboekje wat hij van me kreeg verwacht ze volgend jaar allemaal tekeningen te zien. Als dat geen uitdaging is!







Het werd een gezellige dag vol zon, elfjes en vrolijkheid. Een dag om op terug te kijken.



Nog een dagje en dan zit het weekend er weer op, maar wel een dagje waar we met zijn vijfjes weer compleet zijn. Genieten dus en als het aan mij ligt, volle schilderijen en wellicht daardoor iets voor een vol blog.