Sunday, December 28, 2008

Shi....




Na 4 dagen vol Kerstgezelligheid ( 4 ja, we zijn een kei in genieten) was er vandaag tijd voor niets. Heerlijk met een boekie was ik te vinden in de zetel naast Jasper of lekker op de bank. Rudie was wat fanatieker en schilderde het plafond en de plintjes boven de computerhoek in de bijkeuken. Alles lekker lui en onder controle totdat ik Jasper op de grond parkeerde om lekker te liggen. Tot mijn grote verbazing zie ik in zijn stoel zijn maagsonde liggen! SHI.... Jaspers maagsonde is uit zijn buik meld ik. Eline en Bram kijken verschrikt en Bram gaat snel aan de kant staan als ik langszoef om Jaspers tas te halen. In Jaspers tas zit een "apenetui" met benodigdheden voor de sonde en zo. Actie ondernemen is prioriteit in zo'n geval, want eenmaal verlost van je maagsonde groeit het gat super snel weer dicht. Gelukkig maar dat ik later verpleegster en dokter word. Ik haal de blaassonde uit de etui en stop deze in het gat van de maagsonde. Eline houdt hem vast en Bram haalt een schaar en de plakband (de afscheurbare pleister: Leukopor voor diegene die het wat zegt). Ik knip van boven het tuitje van de maagsonde en knip van het koppelstuk van de maagsonde het schroefgedeelte zodat ik het klemmetje overzetten kan. Anders loopt Jasper zijn buik leeg. Het geheel plak ik stevig op Jaspers buik. De eerste hulp is verleend, dus nu moet ik een arts regelen voor een nieuwe sonde. Ik heb altijd 2 opties. Terneuzen of Gent. In principe mag een kinderarts een nieuwe Mic- Key steken, maar ik weet dat Jaspers kinderarts dat niet zo ziet zitten. Er zijn ook andere kinderartsen hier, maar ja op zondag moet alles geregeld worden via de HAP en ik vraag me dan ook af of ze zo'n ding op voorraad hebben, dus ik kies voor optie 2. Ik bel Gent en wordt doorverbonden met een arts op de Spoed. Hij gaat kijken wat hij regelen kan en belt me binnen de 5 minuten op om te zeggen dat ik naar de Spoed komen kan. Jaspers tas is ondertussen gevuld, klaar voor ons tripje en we zijn dus zo op weg. Nog even tanken, want ja, op zulke momenten heb je altijd gebrek aan brandstof.

De spoed is een plek waar we nog nooit geweest zijn in het UZ en Jasper weet dat er wat staat te gebeuren en vindt het spannend. Hij huilt wat en als we in een behandelkamer moeten wachten laat hij eerst verdrietig weten dat hij dit niet leuk vind. Te veel meegemaakt. Ik lees voor van Nijntje en Bumba en knuffel hem en zo zakt het verdriet. Als uiteindelijk de kinderarts arriveert zijn we zo'n 3 kwartier verder. Het is een aardige jonge vent zonder witte jas. Jasper mag op de behandeltafel en de arts vindt dat ik het perfect aangepakt heb en dat de sonde er lang gezeten heeft (1 jaar ). Hij heeft de nieuw sonde bij; controleert hem (is de ballon oke) en instaleert hem. Een fluitje van een cent, ik zou het zelf ook kunnen. We wachten nog even op een nieuwe blaassonde voor de volgende keer die ongetwijfeld een keer komt en dan kunnen we weer naar huis, nadat we gebeld hebben dat we er aan komen.

Thuis lekker eten en even bijkomen... zo zie je maar weer ...never a dull moment

Friday, December 26, 2008

kerst


Al zijn we met Kerst al halfweg, toch vanaf deze kant fijne dagen toe gewenst en dat ze gevuld mogen zijn met gezellig samenzijn vol gelach en liefde.

mistig




Een paar dagen geleden maakte ik deze foto's.

Tuesday, December 23, 2008

tekeningetjes 4


De zomervakantie is al heel lang weer voorbij, die voor komend jaar geboekt maar toch tekende ik nog meer tekeningetjes en nu wordt het tijd om te veranderen, geef me maar een schop onder mijn kont want ik moet verder, maar voor nu nog even tekeningetjes...en o wat vind ik het nog steeds leuk om hier mee bezig te zijn.



Sunday, December 21, 2008

zondagavond...sport

Zoals in zo veel huizen al zo veel jaren is er op de zondagavond Sport te zien op tv. Ook in dit huis zit man lief graag om 7 uur voor de buis...het magische tijdstip waarop de uitzending begint. Bezoek of niet. Zo zat hij een paar weken geleden met vriend Jan op de bank, terwijl wij, vrouwen en kinderen (6 stuks) in de keuken zaten ...gezellig hoor.
Me niet realiserend dat het zondagavond is kwam ik de kamer binnen met Eline, nadat ik haar door de keuken en bijkeuken meegesleurd had (of zij mij?) voor een dansje. Sport, pff... Gelukkig is het ook leuk om te draaien, want het zo'n sportprogramma is ook een geweldige reden om te zitten "zieken". Namen zijn zo verbasterd, van Basten of niet. Schone doet beslist geen schone actie als hij iemand tegen de grasmat smakt, want ja scoren dat mag niet. Papa plagen is ook tof tijdens zo'n programma wat je niet boeit. Eline probeert hem het zicht te ontnemen en wil ouderwets op schoot. Ze is zo'n meter 80 dus daar kijkt haar kleinere pa niet zomaar overheen en gelukkig krijgt ze nog hulp van Bram. Lachen dus. Vooral als duidelijk wordt dat Rudie op een knopje geduwd heeft en het programma verder voorzien wordt van Samson en Gert geluid. De geintervieuwden geven melige antwoorden en beginnen en stoppen vaak op het juiste moment. Tom Egberts komt in beeld en vraagt of hij zijn limonade in onze koelkast mag zetten wat gevolgd wordt met een antwoord dat er een laboratorium in de gang staat en dat terwijl we een samenvatting in beeld krijgen. Ja zegt de stem dat kan toch zo maar niet een laboratorium in de gang..
Jullie snappen, we liggen blauw van de lach, maar Rudie duikt voor de tv om het euvel op te lossen... jammer.

Monday, December 15, 2008

Rennen

Hoewel ik tegenwoordig veel beter mijn grenzen aangeef, ren ik toch door het staartje van het jaar. Dat rennen gaat geheel relaxt, maar feit is dat andere dingen blijven liggen. Dat wil zeggen dat ik daar soms licht van baal, maar ook kan betekenen dat ik 's avonds extra lang bezig ben.


Ik zal het jullie uitleggen. Net voor Sint jarig is, is onze Jasper jarig. Hij werd alweer 14 jaar. De dag voorafgaand aan zijn verjaardag was ik bij hem op het kdc om zijn verjaardag te helpen vieren. Op zijn verjaardag zelf deden we dat bescheiden en mocht ik nog een keertje naar zijn kdc, omdat zijn fles paardenmelk uit de koelkast gevallen was en die kon daar niet tegen. Toen kwam Sint op het kdc en ik ben de huisfotograaf dus nam ik van ieder kind een foto met Sint (die ik nog moet af laten drukken, shi...ps) en de dag er na kwam Sint op de basisschool. Dat betekende dat ik om half 8 met mijn schminck in de aanslag stond en o.a mijn eigen dochter een kleurtje gaf. Op school gearriveerd stond ik weer paraat met mijn camera, want ook hier behoorde dat tot mijn taak. Sint bracht ook nog pakjes thuis, dus hadden we een gezellige pakjesavond en we vierden met vrienden Jaspers verjaardag met taart, knabbels, spaghetti en verse pizza.
Veel gezelligheid dus en daarna schoten we door naar Kerst nadat de Sint spullen weer opgeruimd waren. School werd in fases versierd, thuis gisteren eindelijk ook en Bram moest op astma controle bij de kinderarts. Voor Jasper had ik overleg met de Arts Verstandelijk Gehandicapten i.o. en gingen we naar de diƫtiste allemaal i.v.m paardenmelk. Bloed werd geprikt en nu wachten we op de uitslag (genoeg vitamines/ wel of geen koemelk of andere allergieƫn).

Gelukkig was er tussendoor en tijdens al het bovenstaande gedoe tijd voor ontspanning en lachen. Nu ren ik nog even door deze week met oudergesprek op Elines school, vergadering, voorbereidingen aan de carnavalsbeurs,afsluiting van mijn cursus, kerstdiner op school en de trouwfeest van de buren en dan ga ik genieten van de vakantie en hopenlijk lekker tijd om eens lekker te schilderen.
O ja, mijn vlinder op bestelling is klaar, alleen is de besteller niet zo haastig meer om te komen. Ach, wat maakt het uit... geniet er van en zie maar wat het jullie doet. Ik hoor het wel van jullie..toch?

Thursday, December 04, 2008

Surprises en zo

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Boontjes actie van Sinterklaas. Dat betekent dat de zussen met hun gevolg lootjes getrokken hebben (via de pc) en voor elkaar een surprise maken met gedicht en pa en ma verzorgen voor ieder een gewoon cadeau. De dagen vooraf wordt er geheimzinnig gedaan, want ieder moet nog wel wat...knutselen, een gedicht maken of printen... leuke geheimzinnigheid. Dan is de dag daar, waar het allemaal om begonnen is en toevallig was dat ook de aankomstdag van Sint met zijn Pieten in ons haventje. Jasper geniet van het gebeuren en wacht met smart op de avond, want dan komen er 2 Pieten langs.
Wachten duurt lang, maar dat vullen we dus met het vieren van Sinterklaas.


het Playmobilmannetje Wouters auto met daar bovenop
Jaspers schaap en kip
Eline's olifant voor Bram Nans surprise voor haar lief

Bram begon. Hij had voor Wouter een Playmobil poppetje gemaakt van de nieuwe serie uit Egypte waar Wouter dol op is. Wouter had Jasper getrokken en hij kreeg een auto met veel pk's, dit vanwege de paardenmelk die Jasper krijgt. Jasper had Eline en aangezien zij gek is van schapen en kippen kreeg zij een kip en een schaap zodat ze niet meer hoeft te zeuren om deze dieren als huisdier. Eline had vervolgens Bram die dol op olifanten is en er 1 kreeg met een hele lange slurf. Toen stopte het dus even, want Bram was begonnen. Nans popelde dus mocht zij haar surprise overhandigen aan haar lief, die zijn eigen basisuitrusting kreeg voor zijn toekomstig beroep. Daarop kreeg Rudie van zus haar lief een boom, want ja die man houdt van bomen en de natuur. Rudie had Linda en zo kreeg ik van mijn man een ezeltje op een soort schatkistje met chocolademunten erop en waarin de uitgaven en inkomsten geschreven konden worden (op rollen wc papier).
de boom van zus ' lief Rudie's ezeltje
De enige die toen nog niets had was Nancy, die een vrouwtje kreeg met blote tieten, want zo schildert ze die altijd en met een scheve heup en een rokje aan: de boosdoener van de scheve heup.

Nou we hebben weer genoten hoor van ieders knutsel en van de doorgaans lange gedichten... wat een talenten!

Daarna was er tijd voor de andere cadeau's, een gezamenlijke maaltijd en samenzijn. Toen ieder weer weg ging arriveerden de langverwachte Pieten, die nog even de auto volstrooiden van Nans en haar gevolg die net weg wilden rijden... Haha..dat moet een puinhoop geworden zijn. Onze Pieten hier strooien niet alleen met pepernoten en snoep maar vooral met veeeeel pelpinda's.


Voor Jasper begon het genieten toen pas echt. Hij lachte en kletste de oren van ieders hoofd. Hij glom en vond het helemaal super. De Pieten vonden het zelf al jammer om weer te gaan en de chauffeur van de Pieten was onder de indruk van mijn schilderijen. Da's toch ook wel leuk.

grapje


Tijdens het inventariseren van de Sinterklaasspullen van school...