Thursday, December 04, 2008

Surprises en zo

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Boontjes actie van Sinterklaas. Dat betekent dat de zussen met hun gevolg lootjes getrokken hebben (via de pc) en voor elkaar een surprise maken met gedicht en pa en ma verzorgen voor ieder een gewoon cadeau. De dagen vooraf wordt er geheimzinnig gedaan, want ieder moet nog wel wat...knutselen, een gedicht maken of printen... leuke geheimzinnigheid. Dan is de dag daar, waar het allemaal om begonnen is en toevallig was dat ook de aankomstdag van Sint met zijn Pieten in ons haventje. Jasper geniet van het gebeuren en wacht met smart op de avond, want dan komen er 2 Pieten langs.
Wachten duurt lang, maar dat vullen we dus met het vieren van Sinterklaas.


het Playmobilmannetje Wouters auto met daar bovenop
Jaspers schaap en kip
Eline's olifant voor Bram Nans surprise voor haar lief

Bram begon. Hij had voor Wouter een Playmobil poppetje gemaakt van de nieuwe serie uit Egypte waar Wouter dol op is. Wouter had Jasper getrokken en hij kreeg een auto met veel pk's, dit vanwege de paardenmelk die Jasper krijgt. Jasper had Eline en aangezien zij gek is van schapen en kippen kreeg zij een kip en een schaap zodat ze niet meer hoeft te zeuren om deze dieren als huisdier. Eline had vervolgens Bram die dol op olifanten is en er 1 kreeg met een hele lange slurf. Toen stopte het dus even, want Bram was begonnen. Nans popelde dus mocht zij haar surprise overhandigen aan haar lief, die zijn eigen basisuitrusting kreeg voor zijn toekomstig beroep. Daarop kreeg Rudie van zus haar lief een boom, want ja die man houdt van bomen en de natuur. Rudie had Linda en zo kreeg ik van mijn man een ezeltje op een soort schatkistje met chocolademunten erop en waarin de uitgaven en inkomsten geschreven konden worden (op rollen wc papier).
de boom van zus ' lief Rudie's ezeltje
De enige die toen nog niets had was Nancy, die een vrouwtje kreeg met blote tieten, want zo schildert ze die altijd en met een scheve heup en een rokje aan: de boosdoener van de scheve heup.

Nou we hebben weer genoten hoor van ieders knutsel en van de doorgaans lange gedichten... wat een talenten!

Daarna was er tijd voor de andere cadeau's, een gezamenlijke maaltijd en samenzijn. Toen ieder weer weg ging arriveerden de langverwachte Pieten, die nog even de auto volstrooiden van Nans en haar gevolg die net weg wilden rijden... Haha..dat moet een puinhoop geworden zijn. Onze Pieten hier strooien niet alleen met pepernoten en snoep maar vooral met veeeeel pelpinda's.


Voor Jasper begon het genieten toen pas echt. Hij lachte en kletste de oren van ieders hoofd. Hij glom en vond het helemaal super. De Pieten vonden het zelf al jammer om weer te gaan en de chauffeur van de Pieten was onder de indruk van mijn schilderijen. Da's toch ook wel leuk.

4 comments:

Roosnans said...

Leuk, zo'n bezoekje van die pieten, heerlijk dat Jasper daar zo van geniet!!!
En ja het werd een flinke puinzooi met die pelpinda's en vooral omdat ik ze maandag in de auto heb zitten oppeuzelen... ik moet nog even verplicht zuigen....ha ha ha
En ja, wat een talenten in dit familietje he?
zoen

John said...

Daar is heel wat speelgoed door de pieten gegeven.. Mijn ogen stopte bij het woordje playmobiel.. dat was vroeger magie voor mij :-)) hehehe

Anonymous said...

He Lin,
gezellig klinkt dat allemaal en wat zijn de cadeaus weer goed gelukt! Vooral je surprise voor Nancy is lachen en goed gelukt;)Ook voor Jasper weer een fantastische ervaring met zo'n ontzettend zwarte, zwarte Piet (ik zou het een beetje eng vinden hoor Jasper) Morgen kom ik je feliciteren!!!
Dag, Aukje

Martha said...

Wat een spectakel moet het bij jullie daar geweest zijn. Ik geniet van de foto's en ben verbaast van jullie creativiteit. Ik heb dubbel gelegen om het gespietste scheve vrouwtje (sorry nans) Leuk gemaakt!