Friday, April 30, 2010

van hot naar her

Dagen gaan toch zo snel en ondertussen ren je van hot naar her en de benen van onder je lijf. Natuurlijk allemaal door mijn eigen nalatigheid. Het is maar goed dat ik gewend ben om op de laatste moment en onder stress te werken.
Wat ik zoal gedaan heb? Vorige week zondag was ik de hele dag te vinden op de rommelmarkt samen met Jelle. Zijn vrouw bakte wafels en onze zoons stepten, fietsten en visten en amuseerden zich prima. Aan het eind van de dag genoten we van onze eerste barbecue. Op de plaatjes zullen nog even moeten wachten, maar het zag er erg komisch uit met de 2 mannen onder de parasol zittend naast de barbecue, want we werden getrakteerd op een fikse regenbui.
Donderdagavond moest ik mijn schilderijen ophangen in een bejaardenhuis in Oostburg. Natuurlijk wist ik dat ik aan de beurt was voor mei en junie maar de exacte datum las ik zondagavond na de barbecue in de mail. Dat werd dus lijsten kopen, inlijsten, en een lijst maken van de schilderijen die ik ophing. Een fiks karwei, waar ik woensdag pas aan toe kwam. Dit dan ook maar omdat Esther niet naar Ikea kon en ik dus "vrij" was. 's Avonds dook ik met ma in haar dozen met gordijnstoffen en viste er 3 uit die ik vandaag omtoverde tot gordijntjes voor de retro vouwcaravan van vriendin Esther. Ze kwam ze ophalen toen ik er nog aan bezig was dus kletsten we gezellig om na de middag allebei aan de slag te gaan met het inpakken van onze vakantiespullen.
Ja...we gaan er lekker even tussenuit. Met het hele gezin vertrek ik naar Engeland. De belevenissen over Stonehedge, Avebury en Londen zullen wel weer verschijnen...Even geduld, ik ga van hot naar her.

Thursday, April 22, 2010

tekenen en schilderen

Dat ik graag bezig ben met potlood en kwast dat weten jullie zo zachtjes aan wel denk ik zo. Helaas ben ik er altijd minder mee bezig dan ik graag zou willen, maar ook dat gaat (moet) veranderen. Ook dat weten jullie al.
Deze week heb ik niets te klagen. Dinsdagavond heb ik weer lekker geschilderd aan mijn portretje van Lara. Ze wordt mooi, vind ik zelf, maar daar mogen jullie zelf binnenkort over oordelen.
Woensdag stond in het teken van tekenles. 's Ochtends mocht ik van juf Irma tekenles geven in haar klas aan de groepen 7 en 8. Door de organisatoren van het WAK weekend, wat in mei weer plaats vindt (je weet wel het kunstweekend), was gevraagd of de kinderen op school tekeningen mochten maken voor in de route van locatie naar locatie. Op verzoek van de juf gingen we aan de slag met aquarelpotloden. Inspiratie: Lente en vrolijk. Nou dat lukte best, kijk maar.
's Middags was er weer tekenles thuis voor de kinderen. Helaas zit het slop er wat in. Schoolvoetbal gooide al een paar keer roet in het eten en natuurlijk zijn er zo nu en dan feestjes, duo spreekbeurten die gemaakt moeten worden, doktersbezoeken ed. Zo kwam het dat ik met de drie jongsten van mijn groepje aan tafel zat. Ze maakten een doosje voor moederdag en tussendoor (doosjes moeten drogen) werkten de meisjes aan hun matroesjka's en Pieter aan zijn olifanten. Vijf stuks van groot naar klein moeten ze ingetekend worden en gekleurd. Natuurlijk doe ik ook mee en versier mijn eigen matroesjka's.
Vandaag ga ik inspiratie voorbeelden maken voor de BOA (weet na 13 jaar nog steeds niet waar het voor staat)waar ik morgen iets mag doen met tekenen en schilderen. Wanneer de voorbeelden af zijn plaats ik ze hieronder. Wat betekent dat ik nu snel aan de slag ga!

Saturday, April 17, 2010

nu breeekt mijn klomp...

Afgelopen donderdag was een dagje dat ik niet ging overblijven. Ik had een goede reden om te spijbelen, want ik ging naar de afscheidsdienst van mijn vriendins man. Later op de dag hoor ik van Bram dat de dag op school behoorlijk anders dan anders was verlopen. Er was voor de tweede keer in zeven weken tijd ingebroken op school. In plaats van de school in mochten alle kinderen sporten in de sporthal. In plaats van uitleg over vinger afdrukken en handafdrukken maken gymles, hoewel de juf haar gymschoenen ook meegenomen waren.
Vorige keer waren de nieuwste computers meegenomen, maar nu zijn er met de laptops van de beamers erbij 17 stuks verdwenen plus 2 beamers.
De beveiliging wordt dus opgeschroefd, want ja, in een tijdperk met digiborden en veel werken op pc's wordt alles weer zo snel mogelijk vervangen.
Mijn klomp brak vrijdag. Toen ging ik wel overblijven. Mijn collega kwam terug uit de inloopkast met de vraag of er nu echt geen melk meer was. Tuurlijk wel zeg ik, want ik deed zelf de boodschappen voor de vergadering van maandagavond en had het zelf in de kast gezet: twee dozen melk, een wit en een choco en drie potten drinkboullion, waarvan ik er al een klaar had gezet voor de dag erna.
Je voelt de bui al hangen, dat is niet helemaal goed gegaan. De dieven namen ook de doos met chocolademelk en 2 potten boullion mee. Nou vind ik alles best, maar de melk meenemen? Prik mij maar lek, daar snap ik niets van.

Thursday, April 15, 2010