Friday, July 31, 2009

linsding en de vossentocht

Het is even geleden (1week en 1 dag), maar vorige week donderdag was de Vossentocht van de groepen 7 en 8 door Hulst. Verkleed was ik te vinden in de winkelstraat van Hulst. Dit keer samen met Eline en Soraya. We waren allercharmantst gekleed. Kijk maar:

Monday, July 20, 2009

Druktes?



Na een flinke blogstilte schreef ik 2 dagen geleden een blogje. Het ging niet zo zeer over alle druktes, maar meer over of het wel of niet schrijven over dat soort beslommeringen. Tuurlijk is het hier zo nu en dan druk. Druktes die niet van staatsbelang zijn en soms ook niet de moeite waard zijn, want ja waar moet je je druk om maken?
Goed, dat blogje haalde de eindstreep niet en bleek ook niet opgeslagen. Wel bleek de titel gepubliceerd wat dan weer wel komisch is.
We zijn hier bezig met de laatste dagen voor de zomervakantie. Dit houdt in dat Eline al vrij is. Dat klinkt misschien raar, maar de middelbare school is altijd eerder klaar dan de basisschool. Tenminste dat is hier zo. Bram heeft nog 2 leuke dagen en Jasper nog 3 gewone. Zijn kdc gaat niet dicht, maar Jasper heeft van mij 6 weken vrijaf gekregen. Dan hoef ik in de vakantie niet om 7 uur op te staan, kan Jasper ook lekker opblijven en kunnen we weg wanneer we willen. Alle opties liggen open voor een zonnig en fijne vakantie.
(zoals gepimpte nagels krijgen van Eline)
Eline heeft hard gewerkt voor haar mooie rapport en Bram heeft hard gewerkt voor een mooie beoordeling van zijn werkstuk. Zijn rapport krijgt hij morgen. Vorige week kreeg hij zijn beoordeling op een kaartje van zijn meester. Perfect vond hij het. Het enige wat hij aan te merken kon hebben waren een paar vergeten punten en komma's maar dat vergaf hij Bram doordat hij zo'n goed uitgewerkt werkstuk ingeleverd had. Het kind glom en groeide er van.
Jasper heeft ook hard gewerkt, al is het maar dat hij nieuwe juffen, een nieuwe fysiotherapeut en een nieuwe logopediste kreeg om uit te testen. Ze hebben hem nog niet helemaal door heb ik al gemerkt, maar ach.
Verder gingen druktes om het druk maken over Jasper die pijnlijk keek en pruttelde. Met vriendin Elly's hulp werd het zaakje duidelijk en kon ik weer zorgen voor een betere balans. Jasper werd weer een stuk vrolijker en blijer al is hij nog wat wantrouwig of ik het niet stiekem verkeerd doe. Geruststellen is dus wat ik nu doe.
Andere druktes gaan zitten in de Vossentocht voor de groepen 7 en 8 morgen met een afsluitende gourmetavond voor groep 8. Als ouderraadslid regel ik me suf, maar ja da's eigen keus. Komende zondag vindt hier in de tuin een barbecue plaats met een zwik nichtjes en hun aanhang dus puzzel ik op het gemakje zo nu en dan aan het boodschappenlijstje en het "menu".
Een afgesloten "drukte" is het gedoe om mijn schilderijen en tekeningen ophang klaar te krijgen. Ze zijn (misschien leuk voor diegenen die Zeeuws-Vlaanderen aan doen tijdens de vakantie) te zien in Echo. Een winkel voor audio en beeld. Je vindt de winkel in de Jongestraat (op nummer 1) in Terneuzen. De eigenaars zijn enthousiaste mannen die graag kunst in hun winkel hebben, die gehuisvest is in een heel leuk oud gebouw.
Natuurlijk kwam alles af, al was het op de nipper (alsof dat wat nieuws is).
Kortom druktes...en waarom of hoezo? Ook nu zou ik eigenlijk "nuttig" bezig moeten zijn met wat druktes, maar ik neem het zoals het komt en doe het op het gemakje. Volgende week begint de vakantie en dan doe ik niet aan druktes. Yes!!!! Ik heb er zin in!

Friday, July 03, 2009

overblijfstreken

Zoals jullie allemaal wel weten blijf ik zo'n 3 keer in de week over op Brams' basisschool. Het is mijn taak om bij de grote kinderen te eten en ze te voorzien van drinken. Enig opvoedkundig gedoe is wel gewenst. Redelijk fatsoendelijk zitten vind ik gewenst en iedereen moet drinken bij de lunch. Mijn grote kinderen zijn de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 en natuurlijk eet je dan je brood op (of als je super veel bij hebt bijna op).
Groep 8 bestaat uit o.a een groep leuke jongens. Het is een wakker stel waarbij je soms even in de buurt moet blijven voor het gewenste resultaat. Ik mag die bijdehandjes wel. Zo heb ik ongeveer het hele schooljaar tikkertje gedaan met een groep van hen. Leuk voor mij, maar minder voor de juf, want ze deden gewoon verder in de klas!
Deze middag straalde de ondeugd van 3 van "mijn" mannen. Wetend dat ze me iets wijs maakten ging ik richting de jongen die zo gezegd iets wilden vragen. Ik draai me om en ...zoef...2 zijn er weg. "O nee" dacht ik, "hier komen ze niet mee weg". De smiechten waren via "de korte kaas"route naar binnen gepiept. Ja, ik heb ze het zelf geleerd doordat ik hem zelf gebruik zo nu en dan als ik van binnen naar buiten moet om toezicht te houden. Als ze me quasi zielig vragen of ze langs daar naar de wc mogen zeg ik vooruit dan maar en mogen ze dat. Helaas voor hen weet ik van de andere overblijfmoeders dat ze hem te pas en te onpas zonder toestemming gebruiken (je moet zo ie zo even melden dat je naar binnen gaat) om Joost mag weten wat te doen.
Ik ga dus achteraan en vind ze ieder onder een tafeltje in de klas waar 2 andere boeven 400 sommen van de juf moeten maken...straf.
Ik geef mijn 2 kornuiten ook straf. Schrijf maar een verhaal over mij en maak er maar een florisante tekening bij van mij. Dat is hun straf.
Lachend komen ze na iedere zin naar buiten, via de korte kaas route, om de vorderingen te laten zien. Ik stuur ze een paar keer terug, want ja een verhaal van 1 of 2 zinnen vind ik te weinig.
Ik beloof hen dat ik ze op mijn blog zet dus bij deze. Ik vermeld alvast dat de jongens erg kunnen slijmen en dat ik ze niet geloof (we doen het noooooooooooit meer...Ja vast! Linda is geen strenge dame of nooit boos: streng wel, boos soms en soms fake ik overtuigend). Dat heb ik ze ook lachend gezegd. De spelling is vanwege hun lachgehalte ook niet je van het en anders kwam het vanwege de hitte van de dag.

Wednesday, July 01, 2009

een spreuk vanuit de zon


Vanuit een zonovergoten Eeck wil ik jullie de 2 mooie spreuken, die ik maandagavond tijdens een intervieuw met Rik Felderhof, hoorde even laten weten.

Een vriend is een broer die door God gezonden is. Dit geldt natuurlijk ook voor vriendinnen die zussen door God gezonden zijn.
Deze vind ik ook mooi.
Het uitzicht vanaf de berg is halverwege ook al mooi.
Het is lekker weer dus mijmer hier maar eens op verder. Geniet ze!