Wednesday, December 11, 2013

goeiemorgen 10 en 11 december

Deze week worden we iedere dag getrakteerd op een mooie start van de dag. Dagen die verder ook mooi blijven. Heerlijk genieten.
10 december




11 december


gescrapte map

Eén van mijn hobby's is scrappen. Net als schilderen doe ik dit vaak met vriendin Elly. Ze surft wat af op internet en komt zo de leukste dingen in. Zo ook een map die je van dossiermappen maakt.
Enthousiast zijn we er aan begonnen. Al snel werd één map drie mappen en een nummer vier voor mijn surprise. Ook vriendin sloeg door en maakte er drie en een aangepaste nummer vier.
Zij is ondertussen klaar met alle mappen, maar ik ben nog bezig met nummer twee en drie en nummer vier is nog helemaal kaal.

Degene die het eerst klaar moest was de map voor mijn surprise. Dit jaar had ik het lootje met mijn zus naam erop getrokken. Voor mijn veelzijdige zus moest het een map worden die bij haar past en dus schepte ik mijn eigen papier om de map mee te beplakken. Zo kan ze er op doodlen wat ze graag doet en ook meteen uitgevoerd heeft. Het maakt de map meteen haar map, wat ik dan weer leuk vind.






 
 
zus vult de map

Tuesday, December 10, 2013

kleurrijke kinderschilderijtjes

Na twee tekenlessen met Afrikaanse kindermuziek als achtergrond zijn de schilderijen van de kinderen van tekenles klaar. De opdracht luidde luister naar de muziek en ga dan aan de slag. Enige beperking....ik wil geen wit meer zien.
Grappig genoeg gingen de kinderen aan de slag als bij andere opdrachten en schilderden de kinderen de achtergronden zonder vormen in. Na de eerste laag mocht er verf gesprayd worden en gestempeld. Genieten dat deden ze!
In de tweede les werd er getekend met zwarte en witte stift en mochten ze om de buurt vertellen over hun schilderij. Ze genoten stuk voor stuk van de aandacht.















Het waren weer heerlijke uurtjes met de kinderen. De resultaten waren top en de juf net als de kinderen zeer tevreden.