Saturday, December 18, 2010

nog meer sneeuw

Vannacht is er nog meer sneeuw gevallen en dus ging ik weer met mijn camera naar buiten om nog meer plaatjes te maken van mijn directe omgeving.









Friday, December 17, 2010

de week in woord, maar vooral in beeld.

Even een update van de week, met vooral veel mooie plaatjes van pracht luchten en sneeuwlandschappen. Geniet er van.
zondag:


maandag:

woensdag:
tekenles
donderdag:
maag van slag. Wel overgebleven, ik viel voor 2 collega's in en verder lekker lui...met nog wel een onverwachte koffiedrinker op bezoek. Nou..ik hield het bij thee.
vandaag; vrijdag:


oeps,Eline verliest haar broer....

ongerept...... na hun glijactie niet meer.

sneeuwengeltjes maken


sneeuwballen gooien


Moeders geniet van haar kroost; en als ze binnen zit wordt ze door hen bekogeld.


het blijft mooi buiten; Bram maakte een sneeuwpop, die ook voorzien werd van takken armen en hanenkam...
's middags:




Vandaag ziet de wereld er weer wonderlijk wit uit. Mooi om te zien, niet leuk als je ruim 12 kilometer moet fietsen naar school voor anderhalf uur. De oudste had gisteren te horen gekregen dat het niet verplicht was, maar wel een verplicht tintje had, dus belde ik naar school om te vragen hoe het zat. De kinderen had den mazzel er werd genoteerd dat ze niet hoefden te komen door sneeuwoverlast. Meteen "doken" ze in hun"sneeuwkleding" om buiten te gaan spelen. Sleetje rijden op de slee, die mijn opa voor mijn zus en mij maakte. Sleeen van de dijk, sneeuwengeltje maken ( daar doe ik niet meer aan mee, de laatste keer dat ik dat deed was ik de huissleutels kwijt en het duurde een uur voordat we ze gevonden hadden...) en natuurlijk gooien ze wat sneeuwballen.
Terug binnen is Eline bevangen door nostalgie, dus serveer ik (lactose vrije) cochomelk en bakken ze koekjes en cakejes (glutenvrije). Heerlijk...ze genieten. Ik ook maar laat ze nog even achter om een paar uurtjes de zorgboerderij van vriendin Nancy over te nemen. Ik bof: ze komen nog even langs... dat kon nog net in hun planning van sleeen van het viaduct en koekjes versieren. Daarna moest ik Eline naar rijles brengen.... dan is "speeltijd" klaar... voor haar dan. Bram amuseert zich nog even buiten en als Jasper thuis komt laten we voor hem nog wat sneeuw dwarrelen. Daarna houden we ons binnen bezig. Staks een gezamenlijk warm hapje en vanavond nog een ritje meiden naar de kroeg brengen in Hulst. Als je maar lol hebt... en dat hebben we hoor.

Friday, December 10, 2010

Ik geniet altijd van kleur en lichtinval om me heen, of dat nou binnen of buiten is of van binnen naar buiten.

Mijn week bestaat deze week uit wat rust en ontspanning in combinatie met wat werken in huis, permanentjes leggen (mijn moeder en buurvrouw), ouderavond bezoeken, Eline naar rijles brengen en overblijven. Lekker lui voor mijn doen. Bevalt me prima. Volgens mijn vriendin had ik rust nodig, maar helaas kon ze het niet als vitamines in een potje vinden....haha... dus een pas op de plaats en zelf rust genomen. Heerlijk. En jullie, nemen jullie ook genoeg rust? Nog tijd om te genieten van de kleurenpracht om je heen?

Saturday, December 04, 2010

winterweer








vrijdag 3 december