Tuesday, January 27, 2009

lucht en denkertjes














Gisteren trakteerde de natuur ons weer op allerlei moois. De lucht kleurde prachtig en de specht speelde een spelletje met de weidepalen.

Thursday, January 22, 2009

kijkje door de poort



Vlak voor het overlijden van oma maakte ik hem eindelijk af...mijn kijkje door de poort.

Wednesday, January 21, 2009

nog een paar tekeningetjes















Tja aan tekst kom ik nog even niet toe, ook niet aan mijn concept bericht, dus dan maar een paar tekeningetjes.

Tuesday, January 13, 2009

weekendfoto's


ons uitzicht

in de tuin

onze treurwilg
Het weekend zit er al weer op. Met Bram op de bank (koorts en een zere keel) en Jasper in zijn stoel of op zijn wig die zijn broer in het oog hield. Natuurlijk kon er geschaatst worden dus wisselden Rudie en ik elkaar af. Nadat ik naar een tweede begrafenis geweest was, dat wel. Rudie ging alleen en daarna gingen Eline en ik. Rudie ging dan soms nog een extra keertje.


op de Grote Vogel

langs de Grote Vogel
Heerlijk even buiten en verder lekker binnen met een boekie op de bank bij de jongens. Lekker op het gemakje, lekker rustig, want dat heb ik nodig en daar geniet ik dan ook van.
Bij deze mooie foto van het vissershuisje in de Grote Vogel kan best de spreuk van de dag gezet worden.
Echte vreugde komt vanuit je kern, wees blij met wie je bent

Monday, January 12, 2009

Ochtendgloren




spreuk van de dag:
Wees buigzaam als het gras dat door de wind gaat liggen.

Tuesday, January 06, 2009

een samenvatting van het eind naar het begin











Het jaar 2008 is al weer afgesloten. Een jaar dat weer snel gegaan is en wat weer veel mooie en leerzame momenten bracht. De laatste weken waren vol gezelligheid met vrienden en familie. Nog net op de valreep van het oude jaar kwam zus Nans met haar Wouter logeren en kon er gegleden worden op het ijs en van de dijk. Enthousiast stortten de 3 kinderen zich daar op en wij genoten af en toe mee (met de camera in de hand). Verder is er als vanouds veel tijd voor flauwekul.



Oudjaar betekent inpakken van oliebollen, appelbeignets en berlinerfruitballen op school zodat de kinderen ze konden rondbrengen. Thuis nog meer van die dingen, want ik bak er altijd flink op los. Oudjaarsavond verliep kalm met mijn schoonouders op bezoek.


Schaatsend op de plas in de wei en huiswerkmakend werd de vakantie afgesloten, maar niet voor we genoten hadden van ons jaarlijkse uitje naar de kerstshow van Samson en Gert. Vriendin Esther en ik ondernemen dit vooral voor onze rolstoelkids, maar we genieten stiekem het meest van allemaal.De dierentuin hoort bij het "pakket" dus daar pikken we ook wat van mee en natuurlijk maken we de dag af door te eten in een pizzeria.


bevroren waterval in de ZOO

Antwerpen vanaf Linkeroever
De laatste vakantiedag bracht het eerste droevige nieuws van het jaar. Oma is overleden. Over haar kun je een heel blog lezen bij zuslief, ik heb er niets aan toe te voegen. Bijna 98 jaar is geworden; een mooie leeftijd, maar ondanks dat doet het raar: het is oma.

Een paar taken komen mijn kant op, die niet vloeiend lopen. Ik heb niet alle telefoonnummers van mijn nichtjes, maar kom er achter dat de bloemen voor ons al geregeld zijn en ik niet meer hoef te bellen. Het telefoonnummer van mijn moeders neef in Frankrijk klopt niet, maar met zijn adres kan ik het zo opgooglen. Stuntelend voer ik een frans telefoongesprek en krijg lief te horen (in het Nederlands) dat ik het goed gedaan heb. Ik moet er eens om lachen, want zo voelde het niet met mijn tong en hersenen in de knoop, maar goed een taak volbracht en weer wat overwonnen (iets zeggen in het frans vind ik niet zo erg, maar ze gaan altijd terug praten en dan wordt het lastig...zouden ze niet moeten doen soms).
De eerste echte week in het jaar is dus erg echt met een begrafenis in het vooruitzicht en een longfunctieonderzoek, GGD onderzoek bij de jeugdverpleegkundige en een tandartsbezoek voor Bram. Ook de dietiste van Jasper had ik al aan de telefoon en zo denderen de echte dingen door

Verder verloopt het begin hier rustig. Lekker tutten in het huis, lekker lezen en veel genieten van alles en iedereen om me heen, want daar gaat het om!