Sunday, February 26, 2012

klodderactietje

Kan beter, maar toch lekker even gedaan....

Thursday, February 16, 2012

bestelling klaar


Afgelopen zondagavond heb ik de twee schilderijtjes waaraan ik de laatste maanden met grote regelmaat aan gewerkt heb weg gebracht. Voor ik ze weg bracht heb ik ze op de foto gezet. Het was avond dus het zijn donkere foto's geworden.

Monday, February 06, 2012

februari dagen

Weinig tekst vandaag, maar mooie plaatjes van mijn mooie woonomgeving. Ik geniet steeds van de kleurenpracht in de lucht. Steeds hetzelfde uitzicht, maar nooit raak ik er op uit gekeken. Het waren weer mooie dagen allemaal. Ik genoot vorige week van de lunch met goeie gesprekken bij en met mijn vriendin Aukje die hard moest werken aan haar scriptie. Hij moest af! Natuurlijk moest ze ook eten en dus verzorgde ik de lunch. Na de lunch ging ik naar een andere vriendin, Elly, die jarig was. We hadden het even heerlijk samen. Fijn kletsen, nieuwe inzichten, mooie tijd.
Halverwege de week kwam er nog een vrolijke Welzorger langs met stickertjes en labeltjes, die zijn collega de week er voor bij het keuren vergeten was aan te brengen. Een uurtje of wat later belde hij op met de vraag of hij zijn papieren had laten liggen. Tot ze opgehaald worden pas ik er goed op. Melig hoor, een keuring in drie delen. Ach, het is hier ook zo gezellig, haha.
Op donderdag en vrijdag bleef ik extra over en lachte en kleste met wat kinderen. Op vrijdag is het tosti dag en al wachtend tot die dingen klaar zijn zong ik wat mallotige liedjes en deed er een halfbakken dansje bij.  Dat konden ze wel waarderen. Het jongetje die ik aan het schilderen was liet ik een foto zien van een stukje schilderij. Hij vond het maar raar dat onverwachte beeld voor hem op het scherm. Stom...., wie het was? Dat wist ie niet hoor, maar onnadenkend wreef hij over zijn eigen haar. Lief hoor. Ik ben benieuwd hoe ze uiteindelijk ontvangen worden mijn schilderijen. Bijna af. Het jongetje moet even drogen zodat ik het kan verzachten en het iets meer in de achtergrond op zal gaan. Bij het meisje heb ik dat al gedaan. Eindelijk kreeg ik het blije gevoel van "het is goed". Eindelijk tevreden. Heerlijk!
Van de wonderlijke witte wereld geniet ik ook altijd. Het geeft altijd een heel ander kleurenpalet. Eline was vrijdag vroeg uit en kon voor het mis ging met treinen en trams Amsterdam verlaten en kwam met haar paps veilig thuis. Samen met Bram werden er sneeuwballen afgevuurd op de schuifpui waarachter Jasper en ik zaten. Ouderwets gingen ze sleeend van de dijk af en zaten elkaar achterna met sneeuw. Zo heerlijk om te zien hoe ze samen genieten van de sneeuw, gekkigheid en elkaar. Daar geniet ik zo van. Jasper genoot er ook van. Ook hij mocht mee naar buiten de sneeuw in. Tja, dan nog even een pannenkoek eten met de familie en het weekend was weer om.
Niet getreurd, de week begon gewoon weer mooi met mijn vriendin op bezoek, een heerlijke wandeling en bezoekje van de loodgieter die de strijd aan ging met twee versleten, lekke kranen die niet los wilden laten en bij ons verankerd wilden blijven. En morgen is er gewoon weer een mooie nieuwe dag vol beloften. U hoort er wel weer van en ondertussen genieten hoor!


wandelen langs de schelde
zonsopkomst
alweer een mooie zonsopkomst
de zon zakt en geeft ook dan mooie kleuren.



mijn schilderijen zijn bijna klaar,
hier werk ik aan de laatste
verbeterpuntjes aan een van de portretjes.
Ik voel me ondertussen blij worden bij het
resultaat.
vrijdag
nooit te oud om in de sneeuw te spelen
het zondagochtend zonnetje verschijnt aan
de horizon.
zonsopkomst


op zaterdag leren Eline en Bram ons vijfjarig
buurjongetje van de dijk af te roetsje met
de slee.Wanneer hij het door heeft
geniet hij met volle teugen net als
Eline en Bram.


Nancy en Esther
Maandagwandeling met twee vriendinnen.