Thursday, May 26, 2011

Sunday, May 15, 2011

Engeland

In navolging van vorig jaar trokken we er ook dit jaar een paar dagen uit naar Havant in zuid-west Engeland. Heerlijk genieten vanuit een fijn huis.

In Havant

De tekening die ik vorig jaar voor de eigenares maakte verwelkomt ons in de gang.


De eerste avond eten we in de pub...wat zullen we nemen?
We bezoeken the Roman Palace in het naburig dorp Fishbourn. Het is een flink paleis geweest. Nu ligt echter de snelweg over waar eens het badhuis van het kasteel stond...
Veel mozaiekvloeren zijn bewaard gebleven, maar geen een zo compleet als deze.
in de kruidentuin.... Daarna gaan we naar Bosham ietsje verderop. Het is een schilderachtig dorpje en het is er lekker druk op deze winderige zondagmiddag.










Naast en in de kerk van Bosham.

Op maandag gaan we net als vorig jaar naar Avebury. Heerlijke plek.
Zoals hem is beloofd gaan we op ons kontje bij een steen zitten.Er komt allemaal energie uit....nu maar hopen dat het goeie was;)
Nog meer stenen.


Na Avebury, beklimmen Eline, Bram en ik Walkers Hill. Daar is de eerste graancirkel van dit jaar in Wilshire. We zien een paar deuken in het koolzaad...dat blijkt de graancirkel...na wat gegoogel thuis. Vanuit de bus neem ik nog even een foto...geen graancirkel te zien, maar hij is wel op deze heuvel bij dit kalkstenen paard van weleer. Bijzonder .....


Dinsdag: terwijl Rudie en Bram weer een stadion bezoeken, dit keer Arsenal, bezoeken Eline, Jasper en ik het museum Tate Britain. We genieten vooral van de kunstwerken van William Turner. Wat een kleurgebruik...wauw.




stukje Big Ben
Woensdag zijn we 's ochtends thuis. Eline studeert voor haar examens, ik doe wat aan mijn cursus Creatieve therapie. We zitten in ons mini tuintje waar ook dit b
eeldje staat.


's Middags trekken we er op uit.New Forest daar gaan we heen. Het is maar een half uurtje verderop. In het gebied, New Forest, zien we zure heide, wilde paarden, mooie cottages en een mooi landgoed met abdij.Dat bezoeken we dan ook.













In deze pub genieten we van ons avondeten.

De laatste avond, woensdagavond, maak ik nog even een afscheidstekening. Ik heb geprobeerd alles er in te verwerken wat we gezien hebben. Hopenlijk geniet Anne er ook dit jaar van.

Voor mezelf heb ik iedere dag geprobeerd een tekening te maken van onze belevenissen, maar ze zijn n0g niet af...even geduld nog.
Donderdag 5 mei komen we terug naar huis. We varen pas begin van de avond en kunnen ons dagje dus nog vullen. We doen dit in Brighton, een stad aan de kust, richting Dover.



Oosterse gebouwen midden in een Engelse stad.



Lunch in Jamie Olivers' Italian restaurant
Na nog een leuk straatje met kraampjes gaan we terug bergop met onze rolstoeler en vertrekken richting boot. We arriveren er veeeeeel te vroeg en mogen meteen de boot op. We zijn dus vroeger thuis dan gedacht. Het waren weer fijne dagen.

Saturday, May 14, 2011