Monday, December 21, 2009

winterse zondag

Zondag moest er niets, er mocht gewoon genoten worden van de sneeuw.Kijk maar hoe we dat deden
eerst sneeuwpoppen maken
dan sleetje rijden
Op naar de dijk om daar eens lekker vanaf te roetsjen. Nu ziet het er nog ongerept uit. Wat wonen we toch in een prachtig plaatje....zucht.... het blijft genieten.
3...2....1...jaaaaa
dan banjeren door de sneeuw in de droge sloot
tijd om op te warmen met chocomelk
nog even een kiekje buiten en eentje vanaf binnen

Saturday, December 19, 2009

december in het kort



December is al een heel eind op weg en nog geen een blogje is hier verschenen. Dat is voor het laatst want Bram zit in groep 8 en is dus volgend jaar van school weg en ik dus ook.
Laten we bij het begin beginnen ook al is iedereen in kerstsfeer door alle sneeuw die gevallen is.
Op de tweede dag van de maand vieren we Jaspers verjaardag.15 jaar is hij al weer geworden, dus een hele knul en met puberstreken. (ja, ook gehandicapte kinderen hebben puberstreken.)
Jasper genoot van zijn verjaardag en alle aandacht die het hem bracht.
Een paar dagen later was het de verjaardag van Sinterklaas. Met mijn zus en aanhang en mijn ouders hadden we het Sinterklaasfeest al eerder gevierd compleet met de prachtigste suprises die iedereen gemaakt had. Super was het.

Maar goed het Sinterklaasfeest. Dat betekent Sint op school en Sint op de Tjasker. Op de Tjasker is het makkelijk. Ik ga koffie drinken, zing liedjes en laat Jasper met Sint ruilen van cadeau. Voor Sint echter op school kan arriveren moet ik echter eerst Pieten kleuren. Het zijn er 5 en ik hoef ze niet in mijn eentje bruin te maken hoor. Een van de Pieten was Eline en ze genoot er erg van. Lekker mee swingen met de kinderen en strooigoed gooien.
Ook thuis vierden we het feest van Sint en wat was het weer gezellig. Iedereen werd goed bedacht en kan genieten van nieuwe dingen.

Sint was nog maar net de deur uit of we maakten op 7 december de school klaar voor de kerstmarkt van woensdag. Alle lichtjes, guirlandes en kerstbomen werden weer in de school gezet of gehangen. De kerstmarkt stond vol met leuke kramen en het was er gezellig druk. Voor het zover was had ik al weer aardig wat werk verzet met het aanslepen van schragen, oliebollenbakmachine en appelkisten. Op de dag zelf bakte ik met Godfried en Ina oliebollen en verkocht ik gluhwijn en de dag erna bracht ik alles weer terug wat ik opgehaald had.

Dan nog een kerstdiner met een buffet voor de hele school en zo kwamen we toe aan de kerstvakantie.
Natuurlijk is de kerstboom hier ook opgetuigd en stapje voor stapje kwamen er wat kleine dingetjes bij in huis. Ons eerste dineetje hebben we vandaag al gehad en als dit de voorbode is dan wordt het een gezellige vakantie. Heerlijk, ik heb er zin in.
Niet zo veel zin heb ik in mijn auto ritje van straks waarbij ik ons straatje weer veilig af moet geraken om Eline en co moet ophalen van een filmavondje bij een vriendin. Morgen als we weer allemaal uitgeslapen zijn kunnen we weer lekker genieten van de sneeuw en de mooie luchten en vergezichten dat het allemaal oplevert. Sneeuw is mooi als je er maar gewoon van mag genieten. Het ziet er weer erg mooi uit op ons dijkje met bomen waar je zo heerlijk tussendoor de dijk af kunt sleeen. Nog even en dan worden ze gerooid, dus geniet nog maar even van de plaatjes en van alle andere decemberplaatjes die ik hier plaats.
(foto's van donderdag tot en met zaterdag)