Friday, August 07, 2009

vakantiedingetjes



Week twee van onze zomervakantie zit er bijna op. Tot nu toe een fijne vakantie die we voornamenlijk thuis door gebracht hebben. We begonnen de vakantie met een nieuwe traditie binnen de familie van mijn moeders kant: de familie barbecue met de nichtjes, neef en hun aanhang. De tuin vulde zich die zondagmiddag met 15 volwassenen en 13 kinderen. Het werd een zonnige middag met veel gelach en gepraat zowel door de volwassenen als door de kinderen. Iedereen amuseerde zich en genoot van ons heerlijke tuintje en het eten.

Zuslief en haar Woutje bleven tot woensdag logeren. De eerste nacht bleef zus' partner ook. Samen speelden en lazen de kinderen, we fietsten naar pa en ma en zaten bij het strandje hier een klein stukkie verderop samen met een hele kolonie lieveheersbeestjes. Op datzelfde strandje genoten we met vrienden van een barbecue en van gezang. Bij ieder woord waar we een liedje bij wisten zetten we in en zongen uit volle borst. Jullie snappen wel er wordt hier flink genoten. We hoppen zo'n beetje van de ene barbecue naar de andere, want ik verzorgde er ook nog eentje voor de pa's en ma's, we schoven aan bij vriendin Nancy en we genoten met z'n vijfjes ook gewoon verder van de barbecue. We zitten al aan ons record en dat met nog 4 weken zomervakantie in het vooruitzicht. Verder heeft Rudie zich te pletter gezweet met het witten van de 2 gevels van ons huis. Voorstrijken en twee keer schilderen... en dat met dat lekkere zonnetje. Bijna klaar is hij. Gelukkig kwam zijn pa hem ook nog helpen. Samen zweten is tenslotte toch fijner, he. Gelukkig zweten de kids af en toe met mij mee om het inpakken en netjes achter laten van het huis in orde te krijgen.
En met dank aan Summit en Welzorg is Jaspers rolstoel in top conditie voor onze trip en Jasper zelf ook door fysio aan huis door Martine. Kortom wij zijn er klaar voor.