Monday, November 17, 2014

tekenles



Afgelopen woensdag mocht ik weer fijn tekenles geven. Heerlijk negen kinderen in de klas, die we mogen lenen van meester Bas. Negen enthousiastelingen vol babbels en gezelligheid. Er werd gewerkt aan opdrachten die niet af waren en er werd gewerkt aan nieuwe opdrachten.


We waren het schooljaar gestart met een tekening in een fles, die opgevolgd werd door een tekening van schepen .Geen kleine bootjes maar grote schepen. Erg leuke opdracht, die nog niet allemaal klaar zijn, maar er moest echt een lesje schilderen tussendoor. Dat is iets wat ze graag doen. Bovendien is het clubje kinderen niet iedere keer hetzelfde en niet iedereen werkt even snel (de één heeft nu eenmaal meer aandacht voor detail dan de ander) dus tegelijk een opdracht afronden blijft lastig.




 
 

Schilderen dus.
De opdracht deze keer was om één vorm te kiezen en daarmee je hele doek te vullen. Daarna mochten ze de boel nog opleuken met stift, glitters, bubbeltjes plastic enz. De resultaten mogen er zijn. Sommigen hadden nog meer zin om te schilderen en gingen voor nog een rondje. De anderen begonnen aan de nieuwe opdracht.....maak een optocht.
 Dit idee pikte ik op bij Klokhuis waar Marit Törnqvist te zien was in de Kinderboekenweek en iedereen opperde dat te doen.
Heerlijk bezig dus waren ze en ik heb weer enorm genoten en reken maar dat ik weer trots ben op de hele bubs! De eindresultaten zullen weer prachtig worden, dat heb ik al gezien. Natuurlijk mogen jullie vanaf hier ook meegenieten! Tot dan!

 


Wednesday, November 12, 2014

good morning


Het begin van een mooie dag......

Thursday, November 06, 2014

Landschapsschilderijen

Zin in iets anders begon ik een poosje geleden aan een landschapschilderij Eentje met lekkere warme kleuren.Het beviel me goed dus begon ik aan nummer twee. Het moest natuurlijk wel helemaal iets anders worden. Liefst een winters tafereeltje en dus ging ik op zoek tussen de foto's. Het werd een foto die ik in 2014 nam. Naar aanleidingdaarvan maakte ik onderstaand schilderij. Het is mijn uitzicht bij mijn huis. Helaas zijn de bomen op de dijk allemaal een jaar of wat geleden gerooid. Ondertussen staat er alweer een ander schilderij op de ezel, een engels uitzicht dit keer.









Sterrendeken

Voordat ik aan een plaid voor vriendin Esther begon, was ik met de sterrendeken uit het boek Haken en kleur van Saskia Laan en Claire Boeter begonnen.
Deze is nu al een paar weken klaar en van het bijpassende hoesje voor de poef wacht nog op het instoppen van draden  dus heb ik gisterenavond mijn mandje met sterrenspul er weer eens bij gepakt. Ik word helemaal vrolijk van al die bolletjes. Het zal wel niet zo lang duren voordat het mandje weer opzij geschoven wordt, want morgen op de Krea Doe beurs ga ik met de dochter van mijn vriendin (waar ik ook een plaid voor gehaakt heb) bolletjes uitzoeken voor haar eigen plaid. Dat wordt vast ook een vrolijke versie!
Ik heb er al zin in! Geniet van de dag en maak hem fleurig!


Monday, November 03, 2014

Gehaakte slingers

 
Mijn dochter werd vorige week 22 en omdat we allebei graag haken vond ik het een mooie reden om voor haar een fleurige bloemenslinger te haken. Toen die na een week klaar was heb ik nog een paar kleine slingers gehaakt om cadeautjes op te leuken. Daar wordt ik blij van!