Wednesday, September 24, 2014

Amsterdam

Afgelopen zondag namen we mijn schoonouders mee naar dochterlief die studeert in Amsterdam. Eerst even lunchen bij haar en daarna gingen we op naar het Rijksmuseum. Het was geleden van vorig jaar museumnacht dat ik daar geweest was en het leuke is dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn.
De kinderen van tekenles zijn bezig met het tekenen van schepen en boten en dus ging mijn aandacht daar nu extra naar uit. Ik heb er wat foto's van genomen en die wil ik nog even uitprinten voor deze middag, zodat ze voor inspiratie kunnen dienen.

 

















 
Natuurlijk bekeken we ook het bekendste werk van het Rijksmuseum en wel "de Nachtwacht" geschilderd door Rembrandt van Rijn.
 

 
Na een paar uur museum gaat een bakkie koffie met een lekker appeltaartje er natuurlijk wel in.



Na het Rijksmuseum gingen we nog even op weg naar het Vondelpark, want ook dat stond op het verlanglijstje van de dag van mijn schoonvader. Op het museumplein bekeken we ook nog even de kunstwerken met mozaïek.








 
En na het Vondelpark was het tijd voor een diner en de terugreis. Een heerlijk dagje waar iedereen van genoten heeft. Ieder op zijn eigen manier.

Saturday, September 20, 2014

Havenfeest

Vandaag een thuiswedstrijd. Samen met mijn vriendin die prachtige sieraden maakt en haar schoondochter die hele leuke vogeltaartjes maakt vulde ik een kraam in de tent aan de haven van het gehucht waarbij ik woon.
Misschien niet druk, maar ik heb toch een tekening verkocht een goede tip gekregen om mijn schepentekeningen aan de man te brengen en een mogelijke opdracht voor een schilderij. Dat en het fijne gezelschap maakte het weer geslaagd.







Ilegna design


Ilona's vogeltaartjes