Monday, September 30, 2013

mijn laatste schilderijen

 
Geïnspireerd door een foto genomen door de Hubble satelliet.
Artisan verf op Artisan doek
80x100
 

 
Dansend levenslicht
Artisan olieverf op Artisan doek
80x100

Tuesday, September 24, 2013

voorzieningen gedoe

Over het algemeen verloopt het leven met de voorzieningen die we hebben voor onze gehandicapte zoon op rolletjes. Al piept de rem van de rolstoel redelijk vaak en blijft deze ook net zo vaak hangen, alles gaat soepeltjes. Soms echter moet er wat gedaan worden. Een paar weken geleden wierp een lieve monteur van Welzorg zich op de genoemde rem en kreeg ik later te horen van onze adviseur dat ik niet meer met die vettige troep spuiten mocht bij de rem. Tja, ik vond het wel fijn dat het piepen ophield na zo'n actie en ik maakte zelfs zo nu en dan het hele gedoe schoon met een doekje. Natuurlijk volg ik dit braaf op en meld wel dat de monteur dan waarschijnlijk iedere twee weken langs komen moet. De monteur heeft goed zijn werk gedaan, want we zijn de twee weken allang voorbij en de rem functioneert prima. Mijn complimenten!
We hebben nog meer voorzieningen en dus stuurde ik onze adviseur of ie zin had om te denken over Jaspers douchebrancard waarvan één wieletje niet zo stabiel vastzat. Verder had ik ook graag dat hij naar de zitorthese in de rolstoel kijkt, want zoonlief is wat aangekomen en de orthese lijkt mij wat krap worden bij zijn bovenbenen.
Ja hoor, na een "radiostilte" komt de monteur alle wielen even vast zetten en concludeert dat we richting nieuwe douchebrancard gaan. Dezelfde dag krijg ik inderdaad opdracht om een WMO aanvraag te doen bij "mijn vrienden van de gemeente". Ik bel ze braaf, maar er is wat veranderd in regelland en ik moet de aanvraag doen bij stichting Welzijn. Pluspunt is dat alle gegevens (een stuk minder) telefonisch kunnen worden doorgegeven en ik dus geen formulier moet invullen, flink nadeel is dat er binnen nu en twee weken een welzijnswerker langs komt. Voor wat? Waarom? Ik zie het nog even niet. Ik maak me graag "populair" en zeg  vrolijk tegen het meisje aan de telefoon "wat een geldverspilling". Maar goed ik hoor wel wanneer er iemand komt.
Het zal wel een doel hebben, maar ik ben niet iemand die het geld van de WMO voorzieningen wil misbruiken of aanvragen doet op eigen houtje voor de lol. Ik weet wel wat leukers te verzinnen. Natuurlijk mors ik wel eens met het geld. Tenminste dat overkwam me afgelopen weekend. Bij de Italiaan waar we dit weekend ons 22 jarig huwelijk gingen vieren met een etentje bleek Jaspers kantelfunctie van de rolstoel defect te zijn. De stoel zakte steeds verder achterover tenzij je hem goed recht zette. Terug buiten leek hij het weer te doen, maar op weg naar huis ging Jasper met stoel en al zachtjes achterover. Gelukkig zaten zijn pa en broer ieder aan een kant om de stoel ik bedwang te houden.
Tja, zo de taxi in op maandag leek me geen optie en dus belde ik Welzorg ondanks dat het weekend was. Het hoofd van de werkplaats had storingsdienst dus kwam zondag langs om het euvel op te lossen. Hij was goed voorbereid en had zelfs een nieuwe veer bij. Dat bleek allemaal niet nodig, want het probleempje was gauw verholpen. Ondanks dat ik het kabeltje nagelopen had, had ik niet gezien dat bovenaan de kabel niet meer in elkaar zat....oef...wat voelde ik me een kluns. Dat ik daarom iemand heb laten komen, in het weekend nogal. Dus...voor het morsen met gemeenschapsgeld...sorry!
Nu nog even wachten op het oordeel over de zitorthese en het verloop daarover (wel of niet een aanpassing aan het huidige "kussen" of het aanmeten van een nieuwe orthese of een preek dat ik het verkeerd gezien heb en dat de orthese nog prima past) en dan zijn alle voorziening gedoetjes weer onder controle....hoop ik.

Monday, September 23, 2013

Friday, September 20, 2013

schilderen

Natuurlijk ben ik nog steeds bezig met schilderen. Een paar maanden geleden liet ik me inspireren door een foto genomen vanuit de Hubble satelliet. Ik vond deze foto's op de MSN Startpagina. Prachtig vind ik ze en dus koos ik er eentje uit. Hier zie je twee details uit het schilderij.
 


deze foto gemaakt door de Hubble
satelliet was de inspiratiebron
voor mijn schilderij.
De smaak te pakken van kleur, ben ik nu weer bezig aan een schilderij vol kleur. Dit naar aanleiding van  een kleurrijk drieluik die vriendin en schildermaatje Elly op internet vond. Het is digitaal gemaakt. Ik heb een ministukje uit dat drieluik uitgekozen waardoor ik me laat inspireren. Hieronder zie je weer twee details uit het schilderij, maaaaar....het is nog niet af, dus het kan nog
 flink veranderen.


Wednesday, September 18, 2013

ochtendgloren



 
Ochtendgloren....een paar dagen geleden. Het blijft mooi om te zien hoe de zon opkomt hier in ons poldertje. Iedere keer weer genieten.


een rood en een blauw schilderij.

Een rood en een blauw schilderij, speciaal voor Pascale voor in de twee trekkershutten die ze verhuurt op haar camping 't Schorre in Nieuwvliet-bad.


 
Mijn ouders hebben ze meegenomen die kant op en aan de telefoon te horen is Pascale er blij mee.
Pffff....gelukkig maar!

Sunday, September 08, 2013

Den Haag

Dochterlief mocht begin dit jaar als excellente leerling van de UPVA naar de International Teacher Summit. Samen met vier excellente Pabo studenten en een Wiskunde student waren ze daar de enige studenten tussen ministers, vakbondslieden ed. Natuurlijk worden ze wel begeleid door een docent van de HVA. Een hele belevenis waar een heleboel uit voort vloeide. Met zijn zessen schreven ze een advies voor de minister welke ze daarna op verschillende plaatsen mochten toelichten. Nu zitten ze in een inspiratiegroepje bij OCW. Dit soort activiteiten zorgt voor de nodige uitstappen naar steden. Niet zo erg wanneer je vanuit je studentenkamer vlakbij Amsterdam moet vertrekken, maar vanuit Zeeuws Vlaanderen kosten deze des te meer tijd. Een leuke reden om mee te gaan. Ik was nog nooit in Den Haag geweest en zo had ik de dag voor mijn verjaardag een leuke dag met mijn dochter en ouders in onze politieke hoofdstad.






















Friday, September 06, 2013

terugblik op de zomervakantie van 2013

Wat is het lang geleden dat ik hier iets neergezet heb. Een tijd van vakantie en een nieuw begin. De vakantie was er een van genieten van het mooie weer en weinig ondernemen wat zeker te maken had met het warme weer.
Twee weken brachten we door in een huis in de bossen bij Vendays- Montalivet. Ons huis, van Engelse eigenaren met alleen Engelse zenders op de tv (iedere avond C.S.I), was ruim en voorzien van een fikse tuin en een heerlijk zwembad. De pool alarm was een eigenwijsje die op sommige ochtenden vanzelf afging. Een kleinigheidje waarvan je alleen hard gaat rennen wat weer wat beweging in een luie vakantie bracht. Ook terug in Nederland waren we niet zo actief, maar af en toe trokken we er op uit. Nu is de vakantie weer een herinnering die mooi is om te bewaren. Het leven van alledag met al zijn gedoetjes zijn weer begonnen. Ook daar zitten verrassende  dingen tussen, maar daarover later meer. Nu even nagenieten met wat foto's.
zicht vanaf de straat naar ons vakantie huis









natuurlijk houden we onze vakantieherinneringen op geheel
eigen wijze bij










ook terug thuis in Nederland wordt er geknutseld en geschilderd
 

Een dagje Eindhoven mét een wedstrijd PSV


PSV heeft gescoord.


vlinders in de tuin

strand Nieuwvliet

dagje Plopsaland met als hoogtepunt voor Jasper
de zomershow van Samson en Gert.....met de burgemeester natuurlijk
en in het nieuwe mooie theater aldaar.