Monday, May 27, 2013

van hot naar her...

De afgelopen week gingen heel wat dagen van hot naar her. Wel gezellig, maar ook wat druk en zo nam ik geen tijd om een blogje te schrijven. Nee, liever ging ik 's avonds nog een rondje wandelen binnen en buitendijks wat altijd mooie kleuren en vergezichten oplevert.
Begrijp me niet verkeerd, het was niet de hele tijd druk hoor. Pinksterzondag brachten we gezellig bij Eline of vooral met Eline door in Amsterdam. Met zijn viertjes bezochten we Artis terwijl manlief een vriend bezocht die nog iets verder weg woont. Maandag verliep rustig en ook de dinsdag verliep aardig "smooth". De enige minpuntjes van de dag waren dat ik Bram op moest halen van school doordat hij knallende koppijn had en dat ik Jaspers maagsonde moest vervangen omdat deze lek was. Geen punt dat laatste, maar dat betekende op donderdag niet alleen een begrafenis aan de andere kant van de schelde, maar ook een bezoekje aan het UZ in Gent om een reserve sonde op te halen. Zo zag ik dat het oude kinderziekenhuis, waar Jasper toch heel wat dagen gelegen heeft afgebroken wordt. Het kinderziekenhuis is sinds een paar jaar gevestigd in een nieuw, vrolijk gebouw. Stukken beter dan het afgeschreven gebouw met enkel glas waar de wind lekker doorheen wapperde in de winter.
Ergens vorige week maakten mijn werkgroepsleden "reünie" en ik de uitnodigingen verzend klaar.  Een gezellig karweitje: vouwen; enveloppen vullen; stickeren en sorteren. Ach alles wordt melig als je de juiste mensen om je heen hebt. De reünie die we organiseren met teamleden van "ons" schooltje vindt plaats omdat onze openbare school samen gaat met de veel grotere r.k. basisschool. Samen gaan ze verder als een school met een openbare basis. Een goede reden om 35 jaar oud leerlingen, oud personeel, overblijfmoeders, ouderraadsleden en medezeggenschapsleden op te sporen en te verzamen op 14 september aanstaande. Dat wordt vast een gezellige bende. 








Natuurlijk heb ik meerdere projectjes waar ik me met bezig houd. Zo werd ik als deelnemer aan het Kunst Weekend Kloosterzande gevraagd of ik een kunstproject zou willen doen met alle basisschoolleerlingen van het dorp. Thema: Verbroedering. Dat had de directeur van school alvast voorgesteld. Natuurlijk doe ik dat! Kunst en kinderen, twee dingen die bij me passen. Nadja, van huis uit een basisschooljuf en enthousiast knutselaar is mijn teamlid in deze. De directeur van de scholen ken ik al jaren door mijn jarenlange vrijwilligersacties op school en hij vind het fijn dat ik mee doe. Het regelt lekker makkelijk wanneer je elkaar kent.
Mijn eerste ingeving bij het "samen" gaan we uitvoeren. Nadja en ik sneden daarvoor twee ochtenden karton in stukken. Gelukkig hebben ze bij haar thuis een bouwbedrijf en veel karton van de Velux dakramen.
Vanmiddag gaan we met de eerste groepen aan de slag. Ik heb er zin in. Hoe zouden ze ons idee ontvangen? Hoe zouden ze het gaan uitvoeren? Hoe zal het straks zijn met al die 300 stukken kartonnen bij elkaar? Ik kan niet wachten.



Tuesday, May 21, 2013

Eline

aritisan op doek

Saturday, May 18, 2013

bloemenslinger

Tussendoor gehaakt, leuk om te doen en het is weer eens wat anders dan een papieren slinger.

Friday, May 17, 2013

moederdag cadeautje

Voor mijn vriendin maakte ik dit moederdagcadeautje:

Thursday, May 16, 2013

schilderen

Een aantal weken geleden zijn vriendin Elly en ik weer begonnen met een nieuw schilderij. Met de technieken van Bob Tomanovic in ons hoofd en met foto's gemaakt door de Hubble satelliet gingen we aan de slag. Heerlijk. Iedere week een dagje aan de slag, dan nog een paar weken tussendoor vakantie rust voor onszelf en ons schilderij zodat het goed drogen kon. Heerlijk. We genieten steeds enorm van het gezamenlijk schilderen. Tussendoor wordt er gekletst en gelachen. Niet alleen kwasten, maar ook de föhn komt aan de beurt. De pas aangebrachte pigmenten vlogen er af en kleurden het tapijt op de vloer. Mondkapjes kwamen te voorschijn bij het gebruik van de chemische middelen, waarbij we hoopten dat de mensen die onder het raam mogelijk op de bus stonden te wachten niet flauw zouden vallen. Meligheid ten top dus. Volgende week gaan we weer samen aan de slag en dan zijn onze schilderijen klaar denken we.

 
deel 1
deel 2

palet van vandaag

even föhnen.


we worden steeds vager en meliger.

een detail uit het schilderij

Wednesday, May 15, 2013

de kiekendief op jacht

Vanuit het keukenraam heb ik een heerlijk uitzicht en vandaag toen ik het eten op tafel wilde zetten konden we een mooi schouwspel bekijken. In de wintertarwe die hier aan de andere kant van de straat groeit woont blijkbaar een haas met zijn jonkies. De kiekendief die hier ook in de buurt woont had wel zin in zo'n vers hapje en zette de jacht in. Een kraai die in de buurt lustte ook wel wat en maakte het de kiekendief lastig. De haas sprong, rende heen en weer om zijn kroost te beschermen, de kiekendief ging er met een jong vandoor. De kraai er achteraan....en daar ging het hapje. De kiekendief nam even rust voor hij de strijd voortzette. Hieronder zie je hoe het er aan toe ging.

goed kijken, rechts boven de haas fladdert de kiekendief

Wat een vogel! Wat een vleugels!

Het haasje zit bij de linker krul van dat ijzeren geval voorop de foto.

 
 

Zoeken naar de prooi, die hij heeft laten vallen.
Even rust voor de jacht hervat wordt.

Monday, May 13, 2013

Newhaven, Lewes, Brighton, Londen....deel 2

Het heeft even geduurd maar hier deel twee van de vakantie foto's uit Engeland.

Arundel castle.



Terwijl Rudie, Eline en Bram het kasteel bezoeken
bewonderen Jasper en ik de tuinen. Heuvel op en af
om uiteindelijk op een bankje te eindigen
met de hele familie in de buurt die nu de tuin
komt ontdekken





Is het niet een charmant naambordje van
"ons" stadje Newhaven, bij het station?
Een afstandser bordje kon ik niet vinden.

Londen:
het beeld bij Buckingham palace.
Rudie en Bram bezoeken hun vierde voetbalstadion:
na Chelsea, Arsenael en Tottenham Hotspur was nu
Fullham aan de beurt.
Het was prachtig weer en dus wandelen Eline en ik met Jasper
door Londen. Heuvel op en af, wat ben ik toch
goed bezig geweest die week.
het marktje wat we graag wilden bezoeken.



te koop op de markt



Piccadily Circus

groenten en fruitmarkt op Soho.

fontein op het plein voor het National Museum


Victoria Park vol lunchende kantoormensen.





dit is duidelijk de Big Ben

en the houses of Parlement


Westminister Abbey


gratis, geen file, geen kaartje kopen zoals bij het Keukenhof

Buckingham Palace aan de ene kant

en dit gebouw aan de andere kant. Ik ben er nog niet
achter wat het is.




een boom met luchtwortels in het park

Na een dag flink lopen was het tijd voor een Italiaanse
maaltijd voor we terug gingen met de trein vanaf
Victoria station naar Lewes.

Op de boot terug van Dover naar Calais. Even wachten op de
tegemoet komende boot voor we verder mogen.