Monday, September 24, 2012

Goed bezig...

De laatste dagen waren weer lekker rommelig en gezellig. Gisteren ging ik tussen de gezinsdingen door met vriendin Elly op weg naar een tentoonstelling. We wilden er eentje bezoeken van mensen die allemaal kunst maken en die samen tentoonstelden in Sinaai. Eén van de dames die hier aan deelnam was een vrouw die op dezelfde plaats les nam dan wij. Op Facebook lieten we weten dat we zouden komen als we konden en zei liet ons zo weten dat ze zou zijn tussen twaalf en twee.
Net na twaalf uur  arriveren we bij de tentoonstelling, dachten we. Onze verbazing is groot dat de tentoonstelling tussen twaalf en twee dicht is. Ach, we zijn de beroerdsten niet en duiken een eettent in en genieten twee uur kletsend van een heerlijke salade als lunch. Bij de koffie en thee krijgen we een advocaatje met slagroom en ook die gaan genietend naar binnen.
Na de lunch steken we het plein terug over en beklimmen de trappen van wat dus niet de Katharinakerk was en komen bij een tentoonstelling van Ferry van Vosselen die strips maakt. Ook mooi, maar totaaaal wat anders. De mevrouw die de zaak bewaakt is erg blij ons te zien dat wel. We blijken natuurlijk ook niet in Sinaai te zijn, maar nog in Stekene. Goed bezig!!!
Wij zien er de humor wel van in en op weg naar huis zien we de bordjes Sinaai wel! Te laat, wij gaan op huis aan. Daar kunnen mijn ouders en mijn gezin er wel om lachen. Echt een Elly-Linda actie.
Vandaag ging ik bij dezelfde vriendin langs om haar gevelde boom mijn bus in te ruimen zodat ie naar het stort kan en zij plaats heeft voor haar auto op de oprit. De boom is omgezaagd omdat er een torretje in woonde die de boom ziek maakte. Ik weet niet of het daar door komt, maar de boom zat onder de korstmossen. Gisteren heeft het lekker geregend en dus ben ik na mijn knip en sjouw sessie net zo bruin-groen als de boom. Na een rondje rijden met Elly kom ik bij het stort waar ik de bus sneller leeg heb dan ik hem vol had. Ik veeg de bus uit en ga op huis aan.
Zo vies ik ben doe ik mijn schoenen en spijkerbroek alvast uit bij de voordeur en probeer eerst vriendin Nancy te bellen waar ik op dit tijdstip al zou zijn voor een wandeling. Dan ga ik op zoek naar een emmer en waspoeder om mijn kleren in de sop te zetten. Ondertussen klopt er iemand met de deurklopper op de deur. "Shit....wie kan dat zijn, het zal toch niet...."denk ik en gluur om de hoek. Jawel...het zal wel...en mijn broek ligt in de hal voor de deur. Er zit niets anders op ik gris mijn broek op spring er in en trek de deur er maar bij open. Er valt tenslotte toch niets te redden.....goed bezig, Linda!
De meneer die voor de deur staat is de meneer die ik om drie uur verwacht in verband met de ligorthese. Tja, als je twee keer belt en ik neem niet op ben ik blijkbaar niet thuis en als je dan toch komt is Jasper natuurlijk niet thuis. Buiten dat ziet de orthese man toch echt wel dat ik vies ben en ik dus wel een soppie kan gebruiken én ik wil ook nog lunchen.
Enfin, hij vertrekt tot drie uur, ik mail René, ons ondersteunende Welzorger, maar alvast zodat hij ook wat te lachen heeft en dring aan op zijn komst om Drie uur! Tot die tijd amuseer ik me met het schuren van mijn schoenen,het in een sopje zetten van mijn kleren, me wassen, aankleden (je weet maar nooit wie er ineens voor je deur staat) en lunchen.
Enfin, om drie uur is iedereen er voor de ligorthese. René was er gelukkig eerder dus dat was fijn. De meneer is de meneer nog steeds en gelukkig is ie niet pissig omdat er op zijn orthese is getekend. Dat is niet mijn verdienste, maar die van René. Van wat wij wilden wordt de helft gedaan, maar de orthese man kan uitleggen waarom hij er anders over denkt. Verder hoor ik dingen voorbij komen waar ik mijn hoofd van op tafel zou laten vallen als ik die dan bij de hand had.
Na het vertrek van de man en de orthese heb ik het er nog even over met René. Ook hem is het op gevallen. Ineens was de ligorthese eerst wel te lang.... (goh, heb ik dat niet eerder beweerd?) en zegt hij dat hij er een stuk van tussen heeft gehaald ..(goh...had ik dat niet voorgesteld? Maar dat was toch niet nodig?) Natuurlijk had ik dat wel opgemerkt na de vorige aanpassing. Al ging ik daar toen wel acuut over twijfelen.
In ieder geval hoop ik dat het na deze derde aanpassing de soap een natuurlijke dood sterft en dat Jasper kan slapen zonder pijn in zijn nek en in een goede houding. Nog een paar dagen geduld.

Thursday, September 20, 2012

de dag van vandaag

De dag van vandaag zit er weer al voor een heel stuk op wanneer ik dit typ. Het is een mooie dag. De zon kwam weer mooi tevoorschijn deze ochtend. Giel roept de laatste weken iedereen op om foto's van de zonsopkomst door te sturen naar 3fm. De zon wordt dan ook verwelkomt met een liedje op de radio. Grappig vind ik dat, want ik sta vaak buiten met mijn camera om de zonopkomst vast te leggen.
De dag van vandaag is ook mijn trouwdag. Ik werd vanochtend meteen al blij gemaakt met een mooie bos rozen. Lief he. Verder is de dag gewoon als geen ander. Ieder gaat naar shool of werk en ik maak het huis boven wat schoner wat echt wel nodig was. Even fietsen naar de winkel, de tuin van pa en ma onderhouden, wat wandelen, niets bijzonders.
Wat me dan weer wel een bijzonder gevoel geeft is de vlaamse gaai die ik de appelboom zie zitten terwijl ik blij ben dat ik "onze" Mee medewerker aan de telefoon heb. Ik vind het fijn dat hij belt om te vragen hoe het gaat met de herindicatieperikelen. Er komen hier en daar wat vragen en onduidelijkheden naar boven en zo heb ik ineens een afspraak met hem. Gelukkig! Ondanks alle vernieuwde aanmeldingssystemen lukt dat.

deze foto maakte ik een maandje terug toen de vlaamse
gaai de straat overstak van boom links van de weg
 naar boom rechts van de weg. Dus fiets midden op
straat, camera uit de tas en.....hebbes
Omdat ik de laatste tijd vaak een vlaamse gaai zie vliegen zoek ik de symbolische betekenis eindelijk maar eens op. De vlaamse gaai, garrulus glandarius, zo zegt de site, staat symbool voor vindingrijkheid en het aanwenden van macht in de positieve zin van het woord. Ik geloof wel dat ik vindingrijk ben en ik hoop dat ik positief gebruik maak van mijn "macht" als dat nodig is. Laten we hopen van wel. Ik zal in ieder geval aan beiden meer aandacht schenken, want misschien is juist Dat de bedoeling.
In ieder geval ben ik blij met mijn afspraak en verheug me er al op. Gek he, maar ik ben echt blij met "mijn" meedenkende, ondersteunende, mannen. Niet alleen om het geen wat ze doen, maar ze zijn ook nog gewoon leuke, lieve mensen.
De dag van vandaag ging gewoon verder, Jasper kwam weer thuis en verblijdde me met een brede glimlach, ook Bram kwam weer thuis van school en de werkauto bracht Rudie weer veilig thuis van zijn werk. Vanavond, nog voor de dag van vandaag, de dag van gisteren wordt, geniet ik van vriendin Esther. Wekenlijks hebben we even tijd voor elkaar terwijl haar zoon met mijn "mannen mee gaat badmintonnen. Ook zo'n fijn momentje op zo'n op zo gewone dag.

Ondertussen is het kwart voor elf en ja ik genoot van mijn vriendin, maar een dag heeft altijd verrassende wendingen en zo zaten we met de telefoon op de speaker om Marieke te helpen die vervolgens ons hielp door precies op te noemen waar Jasper al dagen last van heeft door middel van slijm. Hij ging meteen slijm overgeven toen hij haar hoorde en zijn reactie op haar intituive antwood sprak boekdelen. Nu ligt hij rustig in bed, maar hij heeft alles er letterlijk uitgekotst. Ondertussen heb ik stap één al genomen om hem te helpen en morgen volgen er meer.


En zo sluit ik de dag van vandaag lekker rustig af en wacht ik op wat de dag van morgen me brengt.

Wednesday, September 19, 2012

een mooie dag

De dag begon vandaag met een mooie zonsopkomst. Dat is altijd al een moment om van te genieten en dat deed ik dan ook. Hierna verlaat iedereen op zijn beurt het huis en blijf ik alleen over. Ik klus snel wat in het huis en geniet er van wanneer mijn vriendin belt. We spreken bij haar af en op weg naar haar stopte ik onderstaande vlinder nog even bij een vriendin van Eline in de bus. Ze kreeg vorige week een heel naar bericht over een studiegenoot en ze kan wel wat liefs gebruiken wat ik haar heb proberen te geven.

De middag begin ik met het ophalen van mijn oppasje bij school en krijg daar al wat afmeldingen voor tekenles te horen. Jammer ik ga de meiden missen. Vanochtend deed ik nog even met mijn vriendin wat boodschappen bij de Action voor de door mij bedachte opdracht.
Gelukkig ontvangen de aanwezige kinderen hem open:
"maak je eigen regenboog"
Dat betekende een ondergrond verven in regenboogkleuren zonder dat je er een tekening
van maakt. Dus geen gras met een boog en lucht. Gewoon de kleuren, hoe en waar dan ook. Na het verven van de ondergrond mocht er geknipt worden uit gekleurd papier en glimmende papier in regenboogkleuren. Deze mochten geplakt worden op het doek. Lintjes in regenboogkleuren, pailleten en glitters mochten er ook bij.
De anderhalf uur bleek voor velen net voldoende en voor een enkeling flink aanpoten.
Mijn enthousiastelingen gaan nooit allemaal vlot naar huis, maar gelukkig zijn er een paar die dan lekker helpen met opruimen. Reken maar dat dat dit keer nodig was met dat verven, knippen, plakken en glitteren.
Tevreden gingen mijn oppasje en ik terug naar huis en daar knutselden we aan het eind van de middag nog even door.Een mooi dagje dus!
 











Tuesday, September 18, 2012

Dikke de hond en vlindertekeningen


Dikke de hond is klaar.
Ik ben benieuwd hoe het ontvangen wordt
door de opdrachtgever en later door zijn
vriendin voor wie de hond zo
belangrijk is.

Verder heb ik weer gespeeld met
aquarelkrijt, acrylverf,
draadjes, pailletjes e. a. kralen.

Deze vlinder wordt een kaart,
maar het geheel is nog niet
helmaal klaar.
Later het eindresultaat.

Thursday, September 13, 2012

ligorthese update

Het is al weer even geleden dat ik het over Jaspers ligorthese had en natuuuurlijk willen jullie daar alles van weten. Na mijn blog over ligorthese gedoe begin mei zag ik een aanpassing van de ligorthese zonnig in. Nu zijn we twee aanpassingen verder en klopt de orthese nog niet helemaal. Bij de eerste aanpassing moesten Jaspers Welzorg adviseur en ik nogal kletsen om wat aanpassingen voor elkaar te krijgen en bij de tweede aanpassing kreeg Jasper liesriempjes. Verder veranderde er niets. Helaas voor Jasper op meerdere vlakken, want ondertussen was het zomer geworden. Wel had ik de meneer van de aanpassing beloofd dat ik hem terug zou laten komen wanneer de orthese niet zou blijken te kloppen. Hij vond het prima en dus heb ik hem vandaag "besteld".
hierom gaat het allemaal;
de matras staat hier rechtop,
Jasper slaapt zo natuurlijk niet
Sinds vandaag weet ik namelijk zeker dat de ligorthese nog wat veranderingen nodig heeft. De man met goed zicht op orthese zaken heeft er zijn deskundig licht nog een keer over laten schijnen en om te zorgen dat er dit keer geen onduidelijkheden zijn over wat er gedaan moet worden staat het nu alvast met watervaste stift aangegeven op de ligorthese zelf. Daarbij heb ik een velletje met aantekeningen gekregen om de "zaak" te verduidelijken.
Ik ben benieuwd hoe blij er op gereageerd wordt....In ieder geval zijn Jasper en  ik wel blij met deze twee meedenkende mannen. Ik heb ze maar getrakteerd op lekkere koeken (en de rest van Jaspers groep op het dagverblijf ook) en Jasper trakteerde ze op grote brede glimlachen. Hij genoot enorm, want zeg nou zelf twee mannen die speciaal voor jou komen om te helpen zorgen dat je lekker kunt slapen in je bed, dat is toch wel heel tof. Buiten dat vindt Jasper ze gewoon leuk!
Nu maar hopen dat de afspraak met de "aanpasser" ook leuk verloopt. Zal ik jullie op de hoogte houden? Het neemt hier ondertussen de vorm aan van een soap hier op mijn blog.

Wednesday, September 12, 2012

feestelijke dag en andere dingen

één van de drie bogen staat te wachten tot ik
hem ging plaatsen.
Vandaag is het een feestelijke dag. Dat geldt natuurlijk niet voor diegenen die zetels verliezen op deze verkiezingsdag, niet voor Bram die ik ophaalde op school omdat hij zoveel hoofdpijn had, maar wel voor neef Wouter die 14 wordt vandaag en zeker ook voor mijn schoonouders die vandaag 50 jaar getrouwd zijn.
In plaats van gisterenavond het huis op te leuken met bogen versierd met bloemen van crêpe papier, deed ik dat vandaag. Gisterenavond zouden vriendin Elly en ik dat doen na onze avond vol scrapplezier, maar doordat het regende stelden we het uit tot deze ochtend. Gewapend met een brunch/ lunch gingen we die kant op nadat ik mijn schoonvader al gezien had bij de bakker. Tja, ik kan immers de deur pas uit wanneer Jasper vertrokken is met de taxi richting dagverblijf.


Mijn schoonouders genoten van de versiering en de gevulde mand en maakten zich op voor een dag vol wat komen gaat. Dat blijft immers een verrassing. Ze zijn allebei fit en vitaal dus kunnen het samen zeker aan. Vanavond gaan we nog even samen langs om naar hun verhalen te luisteren en zaterdag gaan we genieten van hun feest.

de lucht van deze ochtend
 
Een ander ding wat vriendin Elly en mij ook een feestelijk gevoel gaf deze week is dat we samen een scrapworkshop mochten geven aan mensen  van een personeelsvereniging. Zeven dames zijn begonnen aan een boekje gemaakt van o.a. w.c. rolletjes. Leuk en gezellig verliep de avond en volgende week maandag gaan we verder zodat ze het boekje helemaal af krijgen én dat ze er een mooi bewaarkistje bij kunnen maken.
 
Vorige week maakte ik Jasper blij met het plaatsen van een nieuwe maagsonde. De vorige zat er al een jaar in en dat geeft irritaties in zijn buik en slijm. Met een feestelijk gevoel onderging hij de handeling die niet veel voorstelt. De voorbereidingen om steriel te werken duren langer. Eline en Bram waren er ook bij en gaven nog wat extra "jus" aan het gegeven.
Het ophalen van een reserve maagsonde in het U.Z. van Gent gaf ik zelf een feestelijk tintje door er een bezoekje aan Ikea aan toe te voegen met vriendin Esther. De chocomousse was weer heerlijk.....
En zo worden dagen gevuld met zo veel mogelijk feestelijke gevoelens. De luchten alleen al zijn een feestje om te zien, vindt je niet?

Wednesday, September 05, 2012

update voor Barbara


nou Barbara, zo ziet Dikke er nu uit...wat denk je...

de ochtend van 4 september





Gisterenochtend genoot ik weer van de zonsopkomst en het spelen van het licht. De dag begon hier diffuus, maar maakte plaats voor de zon. Dat duurde op de schelde langer dan hier op het land volgens mij, want de boten toeterden nog gezellig naar elkaar terwijl het hier al helder was. We boffen maar dat we weer mochten genieten van een mooie dag.

Monday, September 03, 2012

tekenen


Vorige week lekker getekend en wat geverfd. Mmmmm.....leuk om te doen......

tags




Een hele poos geleden gemaakt met het oog op scrappen. Ik heb ze maar eens op de foto gezet. Het was al avond, dus misschien komen ze wat donker over.