Friday, July 20, 2012

Gentse feesten





Dinsdag belde Aukje met een goed idee: Zin om naar de Gentse feesten te gaan met Chrissy en mij? Jaaaa, natuurlijk. Ze pikten ons op en na een rondje Oostakker vonden we de P en R en busten we de stad in en een paar uur later weer uit. Gezellig middagje gehad.

De dagen erna brachten we thuis door en af en toe tennisten de kinderen en ik op straat.


in actie.... ..........het balletje zoeken hoort er ook bij







Saturday, July 14, 2012

Artis, Wicked

Een hele regenboog! Mooi!

Donderdag vond je me met de kinderen in Artis terwijl Rudie de Hortus bezocht. Dankzij Eline hadden we weer een dagje Amsterdam. Boffen! Ze moest nog even haar digi D code ophalen, vandaar.








 Na Artis de stad in voor een maaltje.
Gezellig hoor met z'n allen op pad.

De dag erna naar Scheveningen. Eerst koffie op de boulevard en uitwaaien voor we gingen eten en naar de muscial Wicked gingen. Genieten! Dit keer was ik op stap met mijn vriendin,
haar dochter en schoondochter. Ook dit keer was het leuk en lachen!


Dit kunstwerkje deed me denken aan een versje van Hans en Monique Hagen,
uit het boek "daar komt een tijger"

De wind waait wappers in mijn haren
de wind waait golven in de zee
ik ga met mijn bootje varen
en de walvis gaat mee.

De wind, de walvis en ik
wij gaan met vakantie
en jij mag met ons mee
als ik je op het strand zie
daar bij de zoute zee.

Kom niet te laat,
de wind die kan niet wachten
kom voordat je slapen gaat
en neem je zwemvest mee
dan gaan we zeven nachten
zwerven over zee.





Wednesday, July 11, 2012

Antwerps uitje

Mijn zus had een goed idee en daardoor bevonden we ons gisteren samen in Antwerpen. In mijn busje wachtte ik al lezend to mijn zus arriveerde op Linkeroever. Daar namen we de benenwagen door de voetgangerstunnel St Anna oftewel het sint Anneke. Na geneusd te hebben bij Bazar Bizar waar ze mooie marokaanse spullen hebben stopten we voor koffie en lekkers bij "ons Dagelijks brood". We wandelden verder langs leuke winkeltjes en zagen zelfs dat aardappelkisten te koop waren voor €4,95! Ja pa, echt waar, petteterkisten te koop!


Mijn zus gaat aan een opleiding beginnen en dus gingen we langs bij de beide winkels van "de Slegte"voor de benodigde boeken. Ze kon er wat van haar lijstje strepen  in winkel twee en ondanks dat ik geen lijstje met boeken bij had ging ook ik met boeken buiten.

"kiss that frog and you will get your prince"...
zingt Peter Gabriel...zou dat ook werken bij deze
chocolade versie?



blik op het stadhuis
zicht op de daken in de winkelstraat.

dit vonden zus en ik, beiden bloggers,
wel een leuk shirt.






Voor onze avondmaaltijd kwamen we bij "Appelmans"terecht.
Tegen de tijd dat we weg gingen zat het hier beneden helemaal vol.


Nans maaltje
vlaamse steak voor mij


met vlaamse frieten

's Avonds weer terug naar Linkeroever om van daaruit weer naar huis te gaan. De roltrap is afgesloten dus gaan we met de lift. De tunnel ligt op -31 meter.



Zicht op 't Stad vanaf linkeroever
deze reus kijkt vanaf Linkeroever naar
de binnenstad


drijver in de schelde
 Dan nemen zus en ik afscheid en gaan we ieder weer zijns weegs. Het was een zeer geslaagd uitje! Missie geslaagd!
bijna thuis.....

Tuesday, July 10, 2012

Missie's vervullen

foto's bewerken, afdrukken en dvd's branden
Een nieuwe week is weer begonnen, een nieuwe vakantie week. Het weekend stond in het teken van feesten, want Rudie werd 49 en vriend Fred was de dag erna jarig. Zaterdagmiddag kwamen onze ouders feesten en 's avonds vrienden, waaronder Fred. Tussendoor werkte ik aan mijn "geheime missie", foto's bewerken, afdrukken en een ringmap voorzien van een stoffen kaft. Zondag moest ik nog flink aan de bak, maar eerst sliep ik lekker wat uit. Zus en zo kwamen 's middags ook nog feesten en stiekem scrapte ik nog even verder op de vloer van de kamer. Iets later dan gepland vertrokken we na een gezellige middag thuis naar Fred voor een gezellige avond.
Mijn geheime missie was geslaagd, Aukje was erg blij met haar map met foto's van haar kinderen. Zij vormden een belangrijk deel van mijn missie. Vrijdagavond kwamen ze met z'n drieën hierheen voor een fotosessie. Erg leuk was dat. Eline en Bram hielpen met wat heen en weer gesjouw van attributen die we gebruikten voor de foto's. Tijdens het feest van Fred maakte ik nog veel familiefoto's waaronder een foto van het feestende gezin. Eindelijk kan ik nu afwerken wat ik haar vorig jaar op haar verjaardag beloofde toen ik haar een lijst gaf: de foto van je gezin komt nog. Weer een missie vervuld.
Op maandag vervulden Bram en ik de volgende missie. Samen brachten we de folders rond in een dorp 20 minuten hier vandaan. Bram is de vakantie invaller van vriendje Olaf, die geen andere invaller kon vindenop het dorp. Vorige week klaarde Bram de klus met zus Eline, dit keer ging ik met Bram en de bolderkar met en zonder regenjas en fikse regenbui op pad. Na twee uur flink doorlopen waren we klaar. Nog één keer en dan zijn vriendin en zo weer thuis.
Thuis wachtte me nog de uitdaging van het installeren van een nieuw modem voor de drie maanden gratis proef "sneller internet". Net als bij het installeren van het vorige modem heeft dat heel wat voeten in aarde en dat terwijl mijn laptop nog maar een jaartje oud is. Ik heb geen idee wat met te wachten staat wanneer ik onze overjarige desktop computer wil aansluiten op hetzelfde modem. Ik ga er maar weer blind in .....

Vandaag wacht alweer een nieuwe missie. Op stap met mijn zus in Antwerpen. Dat wordt een makkie. Geen idee wat we gaan doen, we stemmen wel af wanneer we samen van start gaan bij het st. Anneke. Wordt vervolgd.

Saturday, July 07, 2012

de keek op de week

de lucht op vrijdagavond net voor een bui
 Na een week kwam in mijn pubertijd de Keek op de week op tv met van Kooten en de Bie. Mijn week was minder hilarisch  dan hun dat kunnen brengen, maar het was een gezellig weekje. Maandag liep mijn tuin op gezette tijden vol en leeg. Na steeds een praatje maakte de één plaats voor de ander en zo gingen de geleende schilderijen terug mee naar huis van Barbara en arriveerde neef Wouter voor een logeerpartij. Ook op dinsdag liep de tuin 's middags vol en weer leeg, want er moest nog even opgepast worden op  Quincy en Zita. Bram en Wouter zorgden die dag voor het eten en zo kwam het dat we lekker mosselen aten. Mmmmm...Woensdag kwam Jaspers groep ( op twee kinderen na) op bezoek. Het weer was weer goed dus woonden we eerst onder het afdak en daarna in het gras. Tussendoor nam ik met mijn schoonouders het plan voor hun uitnodiging (in september zijn ze 50 jaar getrouwd) door en 's avonds gingen de kinderen en ik even langs bij mijn ouders die weer terug in het land zijn.
Donderdag leverden we onze logé weer thuis af en zetten we koers naar Amsterdam. Eline moest nog een uurtje naar school en veder waren we in de stad te vinden. De Albert Cuypmarkt voor de nodige lintjes om te scrappen, V&D voor schoolspullen, ook moesten we nog een paar cadeautjes hebben en de inwendige mens moest ook regelmatig gevoed worden. We lunchten in een zijstraatje van de Albert Cuyp en dineerden op het Rembrandtplein. Ons begin en eindpunt was Diemen wat we bereikten  met de tram. We waren laat weer thuis, maar het was weer erg fijn met z'n allen.







Vandaag alvast wat boodschappen gehaald, want morgen is Rudie jarig, Mijn vriendin kwam langs met haar schilderij. Het is bijna klaar en erg mooi. Wat heeft ze hard gewerkt! Ik daarentegen moet nog beginnen. Brams voorhoofd, oor en nek zijn al veranderd maar uit pure balorigheid heb ik niet meer gekeken of ik het goed gedaan heb. Verder was er nog een gehieme missie, die niet zo geheim meer is, maar daar moet/wil ik nog wat mee doen. Dat wordt nog lastig met al het verjaardagsvisite wat we nog mogen ontvangen. Gelukkig zijn er ook altijd nog nachten, mocht ik in de knoop komen met de tijd.