Thursday, May 31, 2012

ligorthese vervolg

Vandaag was, eindelijk, de dag van de ligorthese aanpassing. Om tien uur deze morgen zou het gaan gebeuren. Eerst arriveerde René, die me kwam helpen  zorgen dat de orthese aangepast zou worden op de juiste manier voor Jasper. De ander was wat later door de file's rond Antwerpen. Niet erg wij amuseren ons wel met koffie en gekwek en Jasper geniet gewoon mee en Eline werkte ondertussen gewoon door aan haar lessen voor school.
Hoe gedegen Ruud, de maker van Jaspers zitorthese, de ligorthese een paar weken geleden bekeek en vervolgens vertelde waar er op gelet moest worden wanneer de orthese aangepast zou worden, zo snel deed de meneer het die de aanpassing zou uitvoeren. Hier een streep, daar 2 cm. opvullen, daar nog wat en klaar. Het ging me wel erg snel en veel discussieruimte was er niet, hij is gewoon goed in het maken van ortheses. Gelukkig kreeg René nog voor elkaar dat er echt wat aan het gebied van Jaspers hoofd verandert moet worden.
De meneer vertrok met de orthese, Jasper moet nu een week zonder slapen, en wij concludeerden bij nog een slokkie koffie (voor de schrik?) dat we beiden benieuwd zijn hoe passend de orthese bij terugkomst is. Is hij echt zo goed in het maken van ortheses? We zullen het merken.Zin in een vervolg over een week of wat?

Monday, May 28, 2012

simpel genieten


Amsterdamse gracht
Het weekend wat we nu afsluiten voor de tv met Pinkpop was er eentje van simpel genieten. Zaterdag reed ik ons busje met Bram en mij er in naar Diemen om van daaruit met Eline te gaan winkelen. Bram groeit zo hard dat zijn voeten toe waren aan schoenen maat 45. Gelukkig is dat gelukt en nog wel in een fris blauw kleurtje. Eline scoorde twee paar fleurige schoenen voor dezelfde prijs en met oog op de zomerse temperaturen namen we ook nog shirten mee naar huis. Druk geshopt gingen we voldaan in ons busje terug naar ons Zeeuwse toko. Eline reed een heel stuk en zo kon ik mijn voeten alvast even laten rusten. Thuis keken we natuuuurlijk naar het Eurovisie Songfestival. Zonder ons, geen commentaar en of de muziek nu goed is of niet wij maken er iets leuks van.

een trein vanuit de trein
Even genieten van een welverdiend tussendoortje
bij V en D op het terras voordat
we daar verder winkelen.
 

waterpret
Bakken
Zondag en maandag waren natuurlijk topdagen met zon. Met ons gezin waren we buiten te vinden, dan eens met tennisrackets op straat of met z'n vieren dubbelend in een partijtje badminton of dobberend in het zwembad waarvan het water toch wel fris was. De barbecue ging beide dagen aan. Gisteren vielen vriendin Aukje en haar Fred de tuin nog even binnen tijdens hun fietstocht.Vandaag aten vriendin Esther met haar zoon mee en speelden we zelfs met z'n zessen badminton. De mannen zitten allemaal op badminton, vriendin heeft nog competitie gespeeld in lang vervlogen tijden en Eline en ik zijn fanatiek genoeg om niet te veel onder te doen voor de rest. Lachen! Shuttels en zelfs complete rackets verdwijnen in onze rode kool boom (rode esdoorn) en het gekreun van de tenniskampioenen werden minstens geëvenaard. Ondertussen wordt er ook huiswerk gemaakt (Bram), wat boeken gelezen(Eline en ik), de krant door gespit en de planten in de tuin opgebonden (Rudie) of dvd gekeken in de tuin (Jasper). Simpel genieten was wat we deden en dat gewoon lekker in en om de tuin. Wat een genot om te doen, heerlijk. Wanneer mogen we weer?

flauwekullen....heerlijk


Friday, May 25, 2012

zorgplanbespreking

Gisteren was het weer tijd voor de jaarlijkse zorgplanbespreking van onze Japs. Rudie ging een dagje op stap met de bus en dus sprong ik op de fiets. Het zonnige fietstochtje wat ik vooraf voor ogen had werd een mistige, maar ach dat mocht de pret niet drukken.
Na bijna drie kwartier was ik ruim op tijd ter plaatse voor het gesprek met Japs juf, de eerste begeleider zorg en de orthopedagoge. Een gemoedelijk gesprek waarbij het zorgplan helemaal doorgenomen werd en af en toe verhalen over Jasper naar boven kwamen. De orthopedagoge, een jonge vrouw, is af en toe verbaasd om wat er in het leven van Jasper en ons gespeeld heeft wat niet allemaal even leuk was. De andere twee vinden dat ik er wel een boek over kan schrijven, maar daar heb ik geen zin in. Het verleden is het verleden, dat wil ik niet allemaal nog eens doorleven door het op te schrijven. Af en toe kom ik hier op mijn blog nog wel eens op een door mij geschreven oud stukje tekst en het zo ophalen van herinneringen in een gesprek is wel genoeg. Ik ga in gedachten nog rillen als ik denk aan zijn tijd op de mytyl school, de lekkende sonde ingang en zo meer. Brr...
We hadden dus een goed gesprek, waarbij een paar verslofte dingen weer op de rails gezet worden en waarna ik een reden heb om mijn favouriete MEE medewerker Free een mailtje te sturen. Er is iets verandert in indicatie land wat betekent dat door een andere formulering het dagverblijf  geld misloopt. Natuurlijk laat ik dat hun niet regelen in mijn PGB stel je voor dat er iets mis gaat en ik ga er op achteruit! Jaspers indicatie loopt tenslotte nog en tussentijds iets veranderen geeft me niet direct een fijn gevoel.
Na het gesprek at ik mijn meegebrachte lunch, een goed gevulde salade, op en vertrok weer op mijn fietsje naar huis waar ik op Jasper wachtte die een paar uur later weer thuis kwam. We kunnen er weer een jaartje tegenaan in zorgplanland.

Sunday, May 20, 2012

weer een weekend voorbij

verlaat moederdag cadeautje
 voor mijn vriendinnetje
ik vond nog een lief gedichtje
voor erin.
......een reden om even te tekenen



een oranje tipje op bezoek in de tuin.

mijn vriendin en haar gezin
kwamen eten, Bram maakte de tomatensoep
a la Jamie, ik de rest van de maaltijd

Na alle trouwe meppen di e hij  tijdens onze tennispartijtjes heeft uitgedeeld heeft mijn racket het opgegeven. Hij doet het niet meer zo goed..... hoe moet dat nu deze zomer?

Thursday, May 17, 2012

schilderijtjes voor de communicantjes











In opdracht schilderde ik 15 schilderijtjes van 20 bij 20 cm. voor de communicantjes. Zo te zien ben ik er twee vergeten te fotograferen, maar hier zie je de andere 13.
paletje verf.

Wednesday, May 16, 2012

ode aan het fluitenkruid

fluitenkruid: op bermen en dijken zeer algemene schermbloemige plant met witte bloemen.







O mooi fluitenkruid, wat ben ik dol op je bloemige langstelige aanwezigheid overal om me heen in de polder. Als ik jou zie, zie ik voorjaar, de voorbode van een zomer. Al is het me nog nooit gelukt om een fluitje te maken van je steel toch houd ik van je naam.

Fluitenkruid = anthriscus sylvestrus

In Engeland werd het in Eline en Bram Duits Flaussekruid,
terwijl ik ging voor de letterlijke vertaling Wizzleherbs wat ik een stuk magischer vind klinken.

Navraag leerde me dat het in het Engels Cow Parsley heet.
Google leerde me dat het in het Frans Persil vache betekent en Wiesen Kerbel in het Duits.


our little English holiday in pictures.


boot Calais-Dover

winkeltje in Marlbourough

Blue Bells in het bos


potje voetballen in de tuin door Eline en Bram


de carwash...na een wandeling tussen
de schapen bij Avebury zitten de wielen
vol schapenstront.
De carwash, een stok, servetten en plastic
lepeltjes bieden uitkomst.

in het park van Bath


klosjes lint in Bath


detail in Bath

Bath


<>
in Bath

aan de kust voorbij Bristol

Canal locks in Rowde




één van de acht kalkpaarden

Avebury


tja, een boom die ik tegenkwam tijdens een wandelingetje




Lacock, een dorpje van de national trust. 15de eeuws, wordt
gebruikt voor film en serieopnames, zoals Pride and Predjudice en de Abbey is gebruikt voor stukjes Harry Potter films.


de Abbey

cloister




in Kensington park, Londen


in Notting Hill, Portobello Road


door de regen zitten Jasper en ik lang in de pub, Rudie en Bram
voegen zich later bij ons nadat ze het stadion van Tottenham Hotspur
hebben bezocht. Ik heb dan al twee potten twee weg gewerkt.


Paddington station
zou ik nou echt Bram uitgeput hebben bij
ons partijtje voetballen?